Diari La Veu del País Valencià
Els videojocs competitius baixen

És obvi afirmar que els videojocs no són només per a nens. Les mitjanes d’edats dels gamers són cada vegada més altes, segons afirma el cofundador de Quantic Foundry Nick Yee situant-se en l’actualitat al voltant dels 35 anys i, segons sembla, en el futur s’espera que aquesta xifra augmentarà. Es tracta d’una enquesta elaborada a partir d’una important mostra de jugadors que ascendeix fins als 140.000.

No és l’única dada reveladora aportat per la investigació en qüestió. Segons afirma el document, els videojocs competitius deixen d’interessar-nos a mesura que augmenta la nostra edat. D’aquesta manera, si aquest tipus d’experiències en els videojocs com podrien ser League of Legends o Call of Duty triomfen entre les persones de 15 a 25 anys, a partir dels 30 deixen d’interessar-nos. En el cas de les dones aquesta baixada de l’interès no és tan pronunciada en inici, però quan elles arriben als 45 anys la seva falta d’interès per la competició és pràcticament igual a la dels homes.

Per Yee els motius que expliquen aquesta reducció de l’interès es deuen bàsicament al fet que a mesura que ens fem grans tenim més responsabilitats i objectius en la vida i perdem l’interès cap a aquests jocs que ens enfronten a rivals i que requereixen de cert entrenament. A més, afegeix, es tracta de jocs basats en l’emoció que no sedueixen persones adultes.

D’altra banda l’informe considera que són els jocs d’estratègia els que millor resisteixen el pas dels anys dels jugadors. Així, entre els 20 i 50 anys seguim jugant a aquest tipus de videojocs menys emocionants però més reflexius.

Podria existir una última motivació que no apareix en les conclusions d’aquesta investigació: cada vegada som menys competitius perquè cada vegada tenim una educació escolar que fomenta menys els valors de la lluita i l’enfrontament.

Comparteix

Icona de pantalla completa