Diari La Veu del País Valencià
Editen una guia per a prevenir l’exposició de menors a la violència de gènere
RedactaVeu / Alacant

PDF. Guia Informativa sobre els Drets Assistencials a Víctimes de Violència de Gènere.

La vicepresidenta i diputada d’Igualtat i Joventut Mercedes Alonso va presentar aquesta guia elaborada per Carmelo Hernández i José Pablo Cuéllar, psicòleg i advocat de l’Oficina Judicial de Coordinació Institucional de l’Audiència Provincial d’Alacant.

Segons les dades de l’última macroenquesta de 2011 realitzada per la Delegació del Govern sobre la Violència de Gènere, entorn de 840.0000 menors han estat exposats a aquesta xacra a l’Estat Espanyol i xifra en 517.000 els fills i filles que han patit agressions físiques directes dins del context de la violència de gènere.

En aquest sentit, ha indicat que és un fet constatat, i així ho posen de manifest els experts, que l’exposició a aquest tipus de violència constitueix un greu risc per al benestar psicològic dels menors, especialment si, a més de ser testimonis, han segut víctimes.

El psicòleg Carmelo Hernández ha apuntat que els xiquets/xiquetes crescuts en un ambient on la violència de gènere ha segut el marc de relacions quotidianes acaben amb una situació psicològica evolutiva que es pot anar agreujant i els col·loca a les portes de trastorns en alguns casos amb molt mal pronòstic.

Segons ha assenyalat, entorn el 30% dels maltractadors condemnats procedeixen d’un entorn familiar amb violència de gènere estructural. Existeix una impregnació que precipita que existeisquen rols, actituds i disposicions que, per exemple, en el cas de les filles que han viscut exposades a aqueix tipus de violència les porte, en ocasions, a la cerca d’homes que reprodueixen el propi rol que el pare va exercir, ha indicat.

La guia, de la qual s’han editat 2.000 exemplars en format bilingüe castellà-valencià, està dirigida a la població en general i, especialment, a aquelles dones de violència de gènere que desconeixen els efectes traumàtics que la violència exercida sobre elles pot generar en els seus fills/filles. El document, que es facilitarà als ajuntaments de la comarca, podrà ser descarregat en format PDF a través de la pàgina web de la Diputació.

D’altra banda, la diputada ha explicat que es desenvoluparà un cicle de sessions informatives per diversos municipis de la comarca per a presentar aquesta guia de la mà dels seus autors i de l’equip del propi departament. Enguany es continuarà amb la divulgació de la denominada Guia Informativa sobre els drets assistencials a les víctimes de violència de gènere, presentada ja en 22 localitats, a la qual s’unirà la presentació d’aquesta nova guia sobre menors.

El calendari de presentacions inclou els municipis de Novelda (9 de maig), Benidorm (29 de maig), el Pilar de la Foradada (12 de juny), Guardamar del Segura (18 de setembre), Pego (2 d’octubre) i Ibi (17 d’octubre).

Tot el seguiment d’aquestes sessions així com tota la informació referida a les dues guies es pot trobar en la pàgina web www.porqueesposible.com i a través del seu Facebook.

Comparteix

Icona de pantalla completa