Vilafranca 'necessita una solució urgent per a pal·liar la falta d’aigua'

L'alcalde, Óscar Tema, ha incidit que la població no té els recursos econòmics necessaris per fer front a aquesta inversió
24 març 2016 01:00h

Comarques del Nord
/ Vilafranca.

“Vilafranca necessita una solució urgent i definitiva al problema d’abastiment d’aigua en la qual s’han d’implicar totes les administracions”. Així ho ha manifestat l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, que ha fet una crida a la Diputació, la Generalitat i les confederacions hidrogràfiques del Xúquer i l’Ebre i el Govern perquè invertisquen els diners necessaris.

L’alcalde ha apuntat que “si no es realitza aquesta inversió l’estiu que ve hi haurà seriosos problemes d’abastiment per a la població i la indústria de la localitat”.

Tena ha recordat que des de fa anys reclama a les administracions solució a aquest greu problema sense que fins a la data s’haja concretat res.

Una possible solució

La inversió més efectiva, en la qual coincideixen els tècnics, és perforar un pou a major profunditat a la zona de Llargueres, al terme de Benassal, on ja hi ha un pou i hi ha una canalització i bombaments fins als dipòsits que arriben a la Vila. L’actuació en Llargueres també beneficiaria Benassal.

El primer edil ha fet una crida per evitar l’arribada de camions cisterna el proper estiu. Així mateix ha incidit que la població no té els recursos econòmics necessaris per fer front a aquesta inversió.
 
next