Diari La Veu del País Valencià
Al final de març arriben les últimes Falles, les de Montserrat

RedactaVeu / Montserrat.

El portal web Festa.org explica, per a assabentats i curiosos, que “tot i que sovint identifiquem les Falles amb la ciutat de València, són més de 90 les poblacions d’arreu del País Valencià que també planten i cremen aquests monumentals ninots satírics en els seus carrers i places”. Com bé sabem totes aquestes falles són història i al taller ja bull per plantar les de l’exercici 2017.

Doncs bé, mentre la majoria ja pensa i fins i tot algunes comissions ja han triat representants futurs, Montserrat pensa en submergir-se de ple en la celebració josefina, encara que, com tothom sap, les Falles de Montserrat es celebren una setmana després de Sant Josep, però amb el condicionat de quan cau Pasqua, una altra festivitat que depèn dels designis eclesiàstics, i com es dóna el cas enguany, començaran tot acabant la festivitat pasqüera. Novament el web Festa.org afirma que aquest endarreriment de la celebració es degut a la manca d’efectius sonors en anys pretèrits, és a dir, de músics locals per celebrar les Falles. Una afirmació que, en qualsevol cas, és bastant estesa i coneguda.

Els presidents de les comissions falleres de Montserrat amb l’Alcalde.

La Falla Montserrat i la Falla el Castellet, les dues comissions de la localitat riberenca, encaren ja les festes falleres amb la plantà oficial que tindrà lloc el proper 30 de març. Així mateix, el dia 31 de març continua la festa tot i que les cercaviles i els actes protocol·laris s’iniciaran l’1 d’abril. La Falla el Castellet celebrarà aquest 1 d’abril la seua tradicional pujada al castellet mentre que la Falla Montserrat aprofitarà per ultimar els detalls de la plantà de la falla.

Monument gran Falla de Montserrat.

L’1 d’abril però, començaran les cercaviles amb les dues falles voltant, tanmateix la Falla Montserrat dedica aquest dia als més menuts amb el “dia de la comissió infantil”. El 2 d’abril viuran novament les cercaviles, mascletades i en torn vespertí l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats.

Monument infantil Falla de Montserrat.

Finalment, el 3 d’abril se celebrarà la tradicional missa en honor a Sant Josep la qual continuarà amb el Tren Faller o la Cercavila d’humor faller, acte que donarà pas a la crema dels monuments posant punt i final a la setmana fallera de Montserrat i inici de l’exercici faller 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa