IU es compromet amb les víctimes del metro a traslladar l'assumpte a Madrid

Lara acusa el PP de "obedient amb la línia" marcada per la banca
19 abril 2013 01:00h
EFE / València

El coordinador general d'IU, Cayo Lara, s'ha compromès hui amb les víctimes de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, a traslladar les seues reivindicacions al Congrés dels Diputats.


 
Lara s'ha reunit aquest matí a València amb diversos representants d'aquesta associació, juntament amb la coordinadora general d'EU i portaveu d'aquesta formació a Les Corts Valencianes, Marga Sanz, la diputada autonòmica Marina Albiol, i el diputat nacional Ricardo Sixto.
 
Lara ha afirmat que el seu grup parlamentari intentarà presentar iniciatives en el Congrés que donen 'ressò' nacional a l'accident de metro més greu d'Europa.
 En aquest sentit, comprovaran si existeix "alguna via per a presentar iniciatives al Govern", que no es puga "despatxar" amb l'argument que és una competència transferida, o bé si es poden plantejar propostes emparades en directives europees en matèria de seguretat en ferrocarrils.


 
La notícia de l'accident, ha dit, es va conéixer en el seu moment, però "no ha tingut ressò a nivell nacional", i ha destacat que, segons l'associació, la recerca va ser deficitària, i no entén que l'endemà estiguera restituït el trànsit a la zona del sinistre. També ha criticat "la rapidesa amb la qual es va despatxar" la comissió de recerca parlamentària, i "els obstacles" oposats en la mateixa, per la qual cosa ha desitjat que algun dia es puga reobrir aquesta recerca per conéixer la veritat de "un succés tan tràgic com aquest".

"El problema dels desnonaments tot just comença"

D'altra banda, Cayo Lara, ha criticat que el PP ha sigut "obedient amb la línia roja" que marca la banca en el tema de les hipoteques, i l'ha acusat de voler "enterrar i donar carpetada" a les reivindicacions de la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre aquest assumpte.El Congrés va donar ahir llum verda, amb els únics vots del PP i dures crítiques per part de l'oposició, a la reforma de la llei hipotecària, que segons Lara cerca "amagar" les propostes de la ILP, com la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.

Al seu judici, el PP és "obedient amb la línia roja que li marca la banca", com ja va fer el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, i ha acusat els populars d'actuar "a les ordres de la banca directament i dels interessos del sector especulatiu immobiliari".

El coordinador general d'IU ha destacat que les actuacions "tímides" que ha dut a terme el Govern Central contra els desnonaments les ha fet "a ritme de la mobilització social" i alguna d'elles, ha afegit, "les ha fet, fins i tot, a ritme, desgraciadament, d'algun suïcidi".
 
next