Per Tot Sant Cugat / AMIC

Qualsevol llar pot resultar perillosa si no es tenen en compte certes mesures de seguretat.

Accidents elèctrics: sovint sobrecarreguem endolls o tenim connectats electrodomèstics i aparells al corrent elèctric que no utilitzem. Per evitar problemes, desconnecteu els aparells que no utilitzeu i no deixeu endollat el carregador de mòbil quan no l’utilitzeu. També cal comprovar que els aparells com neveres, televisors, ordinadors, etc. comptin amb bona ventilació per evitar que es reescalfin massa.

Intoxicacions: amb la idea d’aconseguir millors resultats, a vegades barregem productes de neteja, però això és molt perillós. Si teniu nens i mascotes no deixeu els productes químics de neteja al seu abast. I si feu servir pintures en aerosol o algun producte químic, ventileu bé l’estança.

Caigudes: el bany i les escales són els llocs on més caigudes es pateixen. Per fer més segures les escales col·loqueu una cinta antilliscament a la vora de cada graó i, en el cas que tingueu nens, una tanca per evitar que hi accedeixin sols. A la dutxa o banyera podeu col·locar una catifa antilliscant i una barana on agafar-se per entrar i sortir.

Altres accidents: convé no deixar mai sense vigilància el que estigueu cuinant al foc o al forn, i tancar la clau del gas abans d’anar a dormir.

Comparteix

Icona de pantalla completa