Diari La Veu del País Valencià
PicaArts, una jornada intensa de cultura escènica pels carrers de Picanya
RedactaVeu / Picanya

El proper dissabte 9 d’abril, els carrers, racons i espais púbics de Picanya es transformaran de cultura de carrer. El PicaArts “transformarà el paisatge urbà” de la població de l’Horta de l’Oest “en un gran escenari per a la cultura”.

Aquesta transformació, segons expliquen els organitzadors, l’Ajuntament de Picanya i la productora 23 Arts Brothers Projections, passa per “vestir el carrer de festa quan la cultura s’expressa en qualsevol plaça o racó”.

Aquesta cultura, avesada als carrers de Picanya, és una invitació a tothom, “accessible a totes les persones sense cap distinció”, per a “passejar pels carrers i places de Picanya flairats d’enginy, creativitat, mestratge, originalitat, sensualitat i molt bon humor”. Igualment, la Mostra d’Arts Teatrals de Carrer “és també una invitació a totes les persones, professionals de la gestió cultural o responsables polítics, per a fer un tast deliciós de l’actualitat de les arts escèniques de carrer”.

Propostes del PicaArts

La companyia valenciana Xa Teatre obrirà la Mostra a les 11.30h al Templet dels Amants, amb “The Audition”, títol que ens dóna pistes d’allò que podrem veure, però que vol representar “un càsting per a “El llac dels cignes”, on hi hauran dues aspirants disposades a tot. Ballar o morir, eixa és la qüestió!”. Però la proposta és molt més complexa, ja que esdevé tot dalt d’un trapezi. És per això que “quan dos són multitud i la teua rival és una ballarina, no hi ha compassió possible”, explica Xa Teatre sobre aquest espectacle de circ acrobàtic.

>

Colectivo Cico 9.8, altra companyia valenciana, portarà, a les 12.30h, ‘Split’, una proposta de circ i acrobàcies on un “clown” juga amb el moment mentre que les acrobàcies cavalquen a ritmes musicals. Ara bé, haurem d’entendre que és “una família molt atípica què ho dóna tot” i que “dos bessons, que ningú diria que ho són, però que ells insisteixen en demostrar tot el contrari” que prometen una estona de riallades al bell mig de la plaça Manuel Broseta.

>

Abans de fer l’àpat, la companyia castellanolleonesa, Teatro entre escombros, proposarà “Antes Mejor”. Els lleonesos estan treballant per a enllestir un espectacle amb un Seat 600, un automòbil que “fou més que un cotxe i Costas està ací per a demostrar-ho” per a les 13.30h, a l’avinguda Santa Maria del Puig. L’espectacle comptarà amb un xerraire “hàbilment maldestre” que relligarà “Antes major” amb “el circ, passant a la dansa i la música a l’excentricitat”, tant és així que asseguren “sorpreses, trucs i molt d’humor”. Un espectacle de carrer, per al carrer i la seua gent.

>

Amb l’estómac tranquil, la companyia catalana Circ Pànic presentarà “L’home que perdia els botons”. A les 17h, al Carrer Bonavista, els catalans proposen “un espectacle de circ acrobàtic amb toc poètic”, però, al remat, és “una invitació a l’emoció i a la reflexió. L’home i l’altura en diàleg ens mostraran la complexitat i la simplicitat dels camins de la vida. Dibuix del trajecte interior d’un home amb el qual ens podríem identificar tots i totes davant dels reptes de cada dia”.

>

Seguidament, a la Plaça País Valencià, a les 18h, els catalans Mumusic Circus presenten “Amigoo”, de tarannà circense. Asseguren que tot plegat seran “deliris i disbarats entre balls i sorprenents acrobàcies”. Pel mig, un fragment en les vides d’un home i una dona, d’una parella. Un circ entre dos” que contindrà “trossets d’intimitat en una travessia gestual i musical fins el fons més sincer de cadascú. Junts teixeixen un món irreal de poesia i complicitat”.

>

A boqueta nit, això és a les 19h, al Centre Cultural de Picanya, clourà aquesta Mostra PicaArts 2016 la companyia valenciana Teatre Plegable, la qual presentarà “La fàbrica de joguines defectuoses”. Un espectacle de titelles i actrius que se sosté en una “versió lliure del conte de C. Andersen, “El soldadet de plom”. Els valencians diuen que trobarem “un joguet coix i un poc moix que pensava que calia tindre dues cames per a poder recórrer món. Un viatge inesperat per a descobrir que allò que més desitjava mai li faltaria”. Aquest darrer espectacle, però, té un preu popular d’entrades de 3€, baix, i 2€, dalt, segons on puguen asseure’s.

>

Sense dubte, aquesta 4a edició del PicaArts serà una jornada de viure l’escena amb cultura de carrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa