Diari La Veu del País Valencià
Acte en memòria de les víctimes del franquisme
Un any més, el Fòrum per la Memòria del País Valencià ha organitzat l’acte en memòria i desgreuge de les víctimes dels franquisme soterrades a les comunes del Cementeri general de València, que tindrà lloc demà a les 12 hores a la porta principal del Cementeri general de València.

Des del Fòrum per la Memòria criden, una vegada més, “no a les exhumacions administratives, que destrueixen les proves del genocidi”. A més, demanen l’anul·lació de les Lleis de ‘punt i final’, així com la retirada del monòlit als feixistes sobre la fossa comuna. També exigeixen que acaben amb els intents de ‘tancar en fals els crims del franquisme’.

Durant l’acte es llegirà un manifest per a reivindicar la Veritat, la Justícia i la Reparació que, després de 37 anys mort, el genocida Franco, segueix negant-se les víctimes del extermini per aquesta ‘democràcia’ producte del Pactes de la Transició.

En el manifest demanaran, a més, que s’investigue el vertader abast del robatori, segrest i venda de criatures des de 1940 fins a 1960, és a dir, a les afectades per la Llei Vallejo Nájera i que s’exigeisquen a les entitats implicades les responsabilitats penals, econòmiques i administratives previstes per les lleis.

Comparteix

Icona de pantalla completa