Diari La Veu del País Valencià
‘El tio Pep se’n va a Muro’ guardonat pels Global Music Award als EUA
RedactaVeu / València

No és la primera vegada que aquests premis, els ‘Global Musica Award’ de Los Angeles, reconeixen treballs de músics i compositors valencians. De fet, molts dels qui ara han rebut la medalla de plata, en altres edicions l’han rebuda d’or, com ara bé, el mateix autor d’aquest El tio Pep se’n va a Muro, Introducció, Tema i Variacions per a guitarra, qui va rebre l’any passat la Medalla d’Or per Estàncies de la Serra Mariola.

Juan Luís Nicolau és catedràtic d’Economia de la Universitat d’Alacant, però alhora és guitarrista, disciplina amb la qual també ha rebut diferents guardons, i compositor. Els ‘Global Musica Awards’ reconeixen diferents treballs musicals de totes les modalitats musicals possibles i de tot el món, establint així, a l’hora d’atorgar els reconeixements, tres possibilitats de premi: Medalla d’or, de plata i bronze. Al mateix temps, un dels principals objectius dels premis és assegurar certa projecció dels guardonats en l’àmbit musical nord-americà.

>

Però, si atenem al llistat que han fet públic fa unes hores, ens trobem una molt grata sorpresa, ja que entre els guanyadors de la Medalla de plata trobem el xellí Paco Liberia amb Diciembre en la modalitat de música orquestral, el trompetista ollerià José Chafer pel seu darrer treball Spirit en la modalitat d’instrumentista, el compositor de València i també amplament premiat als EUA, Josué Vergara per Sonrie en la modalitat de banda sonora o música per a televisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa