Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana assegura que el nou acord sobre interins constitueix una agressió cap al professorat
RedactaVeu / País Valencià

El darrer dia 3 d’abril es reunia la Mesa Sectorial d’Educació per sotmetre a votació l’aprovació d’un acord per a la modificació de l’actual borsa de treball, que suposarà la rebaremació de les persones inscrites.

Des d’Intersindical Valenciana “compartim plenament l’anàlisi que, sobre el mateix, fa l’STEPV-Iv, en el sentit que constitueix una agressió cap al professorat interí”, asseguren en un escrit de suport a l’acció sindical de l’STEPV.

L’acord, expliquen des d’Intersindical Valenciana, “és una revisió a la baixa dels pactes que, fins ara, han garantit mínimament un cert grau d’estabilitat laboral per a aquest col·lectiu i que, en un futur, amb els canvis introduïts per la Conselleria i ratificats per una part de la representació sindical, poden donar pas a l’exclusió de més de 5.200 persones de les borses de treball; tot i prescindint del valor de l’experiència acumulada en molts anys d’exercici docent i condemnant-les a l’atur sense el més mínim reconeixement a la seua dedicació”.

Més enllà d’allò que puga ser la valoració de l’acord des d’un punt de vista sindical, compartit o no per altres organitzacions, “volem ressaltar que en tot aquest procés, l’actuació sindical de l’STEPV-Iv, junt amb AFID i la Coordinadora de Professorat Interí, ha estat impecable”.

Des d’un primer moment, el sindicat ha estat al costat de les persones afectades, defensant els seus interessos, secundant les mobilitzacions i, el que és més important, acceptant i fent seues les decisions assembleàries que ha pres aquest col·lectiu.

Malauradament, lamenten, “el resultat no ha estat el que tots i totes haguérem volgut. La política educativa dels darrers anys, contrària a l’escola pública i a la funció pública docent, s’ha vist legitimada quan altres organitzacions sindicals, en l’exercici legítim de la seua independència, no sols s’han assegut a una taula de negociació acceptant la denúncia unilateral de la Conselleria de l’acord d’interins, sinó que, a més a més, accepten les seues tesis i rubriquen, en bona mesura, les seues propostes”.

“Un acte que trenca consensos de dècades, que fa més precari, si cap, el treball del personal interí, que frustra el futur de milers de persones i que ofereix un recolzament a la Conselleria d’Educació en un context de confrontació entre aquesta i la comunitat educativa per la seua política de retallades i privatització”, lamenten.

Des del Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana, “volem fer palès el nostre suport a l’STEPV-Iv i a la seua actuació al llarg del procés seguit per l’acord d’interins. Una actuació fonamentada en la defensa dels interessos de les treballadores i treballadors de l’ensenyament públic, sotmesa a la voluntat col·lectiva manifestada per les persones i respectuosa amb les opinions divergents”.

Així mateix, continuen, “volem fer pública la nostra desqualificació més rotunda de les acusacions vessades, que responsabilitzen el Sindicat de fomentar actituds violentes per a perseguir, únicament, el descrèdit de la nostra organització i desviar l’atenció d’allò realment important: l’acord d’interins i les seues conseqüències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa