Per la retirada de les plaques de polítics condemnats per corrupció

La Conselleria de Transparència envia una carta als ajuntaments i diputacions perquè col·laboren en aquesta acció
28 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Aquestes declaracions de Manuel Alcaraz han coincidit amb l'enviament, des de la Conselleria de Transparència, d'una carta, als 542 ajuntaments i a les tres diputacions provincials de la Comunitat Valenciana, on es demana col·laboració per a retirar aquelles plaques commemoratives, inaugurals o honorífiques on figure el nom de persones condemnades per corrupció.

Aquestes cartes, ha explicat el conseller, "responen a la resolució 36/IX, aprovada per les Corts, que mostra la indignació i la preocupació evident pels casos de corrupció que han colpejat la Comunitat, que ara estan aflorant i que afecten majoritàriament el Partit Popular".

"Era necessari buscar una fórmula objectiva i la consensuada ha sigut que hi haja una condemna ferma", ha dit, "perquè pareix obvi que no han de romandre plaques en hospitals, centres esportius o instal·lacions públiques del tipus que siga que commemoren l'obertura o la primera pedra per part de dirigents que hui sabem que són corruptes".

La resolució 36/IX va ser aprovada el passat 15 d'octubre per les Corts, quan es va instar el Consell a retirar, amb caràcter immediat, les plaques on figura el nom de persones que han ostentat càrrecs públics i han sigut condemnades, per sentència judicial ferma, per corrupció, delictes contra la hisenda pública i la seguretat social o per delictes contra l'administració.

Així mateix, demana retirar tota distinció o element d'homenatge i consideració pública que els haja sigut concedit pel càrrec i es trobe exposat en espais públics dependents de la Generalitat o finançats amb càrrec a fons derivats d'aquesta.

En la mateixa resolució, les Corts insten el Consell a elaborar una declaració formal i pública de reprovació i repulsa de tots els polítics del País Valencià que han resultat o resulten condemnats per delictes de corrupció i així ho va fer el govern valencià mitjançant un acord aprovat el passat 18 de desembre de 2015.Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next