Diari La Veu del País Valencià
Ferraz proposa a les federacions del PSOE ajornar el Congrés per a triar el secretari general

EP / RedactaVeu / Madrid.

Ferraz ha proposat a les federacions socialistes ajornar el Congrés que estava convocat per a maig i en el qual s’ha de renovar la direcció del partit, una decisió que haurà de prendre formalment el Comitè Federal.

Segons fonts socialistes consultades, la direcció ha parlat amb els territoris i ha constatat que existeix consens per a moure la data d’aquest conclave, que s’havia fixat per als dies 21 i 22 de maig, dues setmanes després de la consulta a la militància, citada per al 8 de maig si hi ha més d’un candidat a la Secretaria General.

La data d’aquesta cita ha sigut motiu de pugna entre la direcció de Pedro Sánchez i les federacions crítiques –entre elles Andalusia– des del dia de després de les eleccions del passat 20 de desembre. Aquell dilluns, Ferraz va apuntar que el Congrés podria celebrar-se més enllà del mes de febrer, quan havia d’haver-se organitzat quatre anys després que es triara Alfredo Pérez Rubalcaba com a secretari general.

La baralla per la data del Congrés es va dur al Comitè Federal del 28 de desembre, en el qual es va fixar el full de ruta per a les negociacions de cara a la formació de govern. Aquell dia, encara que aquest assumpte no estava en l’ordre del dia i no es podia prendre una decisió, els líders del PSOE a Andalusia, Astúries i Castella-la Manxa es van mostrar partidaris de no ajornar el Congrés i mantenir-ho al febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa