Diari La Veu del País Valencià
Una aplicació permetrà identificar espècies invasores
Per Comissió Europea / AMIC

IASTracker és el nom de l’aplicació que des del passat dijous 28 de gener ja està disponible per a dispositius Android i Apple i que permetrà que qualsevol ciutadà que identifiqui una espècie invasora en el medi pugui afegir-lo de manera senzilla en una web. Aquesta aplicació ha estat creada per IC5team, un grup de científics ubicats a Catalunya en el marc del projecte europeu MYGEOSS que té per objectiu el desenvolupament d’aplicacions intel·ligents que ofereixin informació als ciutadans sobre els canvis que afecten el seu entorn.

L’Atzavara, la Cotorra Argentina o el Musclo Zebra són només alguns exemples d’espècies invasores que es poden trobar avui en dia a Catalunya. A través de l’aplicació IASTracker qualsevol ciutadà que identifiqui una espècie que no és pròpia de l’entorn on es troba podrà introduir-la de manera senzilla en una web que servirà a les autoritats i experts que treballen en la preservació del medi ambient. Cada usuari podrà introduir una fotografia i les notes que desitgi referents a l’espècie detectada i el sistema de geolocalització de l’aplicació permetrà conèixer el punt concret on es troba. A més, els usuaris també podran fer un seguiment de les seves aportacions.

L’aplicació es va presentar el passat 28 de gener a l’Institut Cartogràfic de Catalunya, lloc on es van conèixer els científics que formen part del grup IC5team. IASTracker s’emmarca dins d’un projecte europeu de dos anys, MYGEOSS, que té com a objectiu el desenvolupament d’aplicacions intel·ligents que donin informació útil als ciutadans sobre els canvis que es produeixen en el seu entorn.

Comparteix

Icona de pantalla completa