Diari La Veu del País Valencià
Estrenem ‘Fulla perenne’, l’últim videoclip de VerdCel d’’Estacions són cançons’
RedactaVeu / València

Amb el disc Estacions són cançons, un treball que us podeu descarregar del seu web, VerdCel està commemorant una dècada de cançons. El treball serà presentat el proper diumenge dia 3 al CAT de Gràcia dins del BarnaSants. Serà el segon espectacle que VerdCel porta a Barcelona dins del festival, després d’haver recollit un gran èxit amb Sota les cunetes. Justícia!

No obstant això, el C33 va emetre fa uns dies el documental ‘Trajecte. La distància no és frontera’, un film documental realitzat per Laura Vaughan que mostra la trajectòria dels alcoians.

Paral·lelament, han estrenat tres videoclips inèdits de diverses cançons contingudes en el treball recopilatori Estacions són cançons, com ara bé La font i l’excursionista (Tubal Perales, Mésdemil), Riu força (Juan Miguel Morales i Guillem Izquierdo) i El pou (Daniel Olmo, Estudi Grafema). El disc, que vol ser “un agraïment per aquesta dècada” i mantindre alhora “la vista posada en el futur”, compta amb 12 cançons, 3 per cada disc, i quatre videoclips, l’últim dels quals estrena hui La Veu en exclusiva.

Fulla perenne és l’últim videoclip, realitzat per Laura Vaughan, una jove d’origen colombià i veïna de Barcelona, que ja ha fet treballs audiovisuals vinculats a la música, com el documental emès pel C33. Vaughan explica que a “Fulla Perenne li correspon l’estiu, el romer, les passions i el foc. Per això els colors, l’alegria, les plantes i l’amor són l’escenari d’aquest videoclip que reprèn la pluralitat de formes artístiques de VerdCel. Aquest concepte es reflecteix en l’actriu que el protagonitza, amb un vincle amb el circ, els titelles, la performance i la música”.

Així, Vaughan conclou que “al voltant d’aquest estat vital sobre el qual gira tot, es troba l’alegria, però jugant amb allò íntim i allò global alhora”. Un videoclip però que guarda un bon gruix de detalls com “la pluralitat de colors, els plànols i el joc dels espais, la multitud d’espais, la temporalitat invertida”, i afegeix “l’enamorament és color, joc, alegria, confiança, seguretat, inspiració”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa