El Consell Permanent d'FP convoca 2.800 places per acreditar la competència professional

Les proves tenen com a objectiu reconèixer, mitjançant una acreditació, la competència adquirida per experiència professional
29 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Pertanyen a deu sectors: Atenció a Persones Dependents en Institucions; Atenció a Persones Dependents en Domicili; Transport Sanitari; aplicador de Biocides; informador Juvenil; auxiliar de Laboratori Químic; Hostaleria i Turisme; Comerç; Edificació i Obra Civil, i Manteniment de Vehicles.

La Comissió Permanent del Consell Valencià de l’FP, formada per administració, sindicats i patronal, ha aprovat hui la proposta de la Direcció General de Formació Professional de convocar 2.800 places de deu sectors per acreditar la competència professional adquirida per experiència laboral.

Es tracta d'una proposta de places oberta que podria variar en funció de l'evolució del mercat laboral. En qualsevol cas, l'acreditació es durà a terme durant el curs 2016-2017 i en total s'ha previst una inversió màxima de 490.000 € per a la realització de les proves.

La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, ha destacat l'esforç que realitza l'Administració per “atendre tants professionals de diversos col·lectius que podran veure reconeguda la seua competència amb l'objectiu de millorar les seues perspectives laborals, perquè no només finalitzaran amb un reconeixement oficial de les competències professionals que posseeixen, sinó que també podran seguir formant-se per a obtindre un certificat de professionalitat o títol de Formació Professional, convalidant els mòduls reconeguts i cursant els mòduls que els falten”.

Per la seua part, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Maria José Mira, ha destacat la importància de coordinar les accions entre educació i ocupació per a poder oferir una formació professional que realment connecte amb les necessitats reals de les empreses i la societat. “Volem un Servef que recupere la vocació de servei públic“, ha manifestat sobre aquest tema.

No obstant això hi ha diversos tipus de convocatòries, unes específiques i altres d’obertes permanentment. Les 2.800 places estan obertes a qualsevol persona que complisca els requisits i en l'oferta d’aquestes s'ha atés principalment l'existència de professions que exigeixen formació regulada en la seua activitat. La convocatòria ha estat consensuada amb els agents econòmics i socials presents en el Consell Valencià de l’FP i en la qual col·laboren de manera destacada els centres integrats públics de Formació Professional.

Aquestes 2.800 places per a la convocatòria 2016-2017 se sumen a altres 1.635 places,  els processos de les quals finalitzaran previsiblement al maig de 2016. En aquest sentit, la Comissió Permanent del Consell Valencià de l’FP ha acordat, a més, dissenyar una estructura conjunta que permeta el SERVOF implementar processos de reconeixement de la competència professional en el futur.

Finalment, el Consell Valencià de l’FP ha acordat obrir canals de comunicació perquè els agents socials puguen traslladar a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport els possibles procediments de reconeixement de l'experiència laboral per al seu estudi.


 
next