Diari La Veu del País Valencià
La GVA comença la reversió del Departament de Salut de la Marina al sistema públic
RedactaVeu / Pedreguer

Ximo Puig, que ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita al municipi de Pedreguer, considera imprescindible que, en les negociacions que començaran a l’abril, prevalga l’”interès general dels valencians”. “Cal obrir formalment ja aquesta negociació perquè pensem que és necessari rehabilitar tot el servei públic de salut en la comarca de la Marina”, ha indicat.

El president ha indicat que en aquest departament “s’ha evidenciat més que la privatització no ha funcionat” i s’ha mostrat partidari de trobar una “fórmula raonable i finançable” per part de la Generalitat, que defensa un “model de salut pública universal” en tot el País Valencià.

Al mateix temps, el president ha deixat clar que “no significa que estiguem en contra de la salut privada, però pensem que ha d’haver-hi un sector públic i un sector privat” i, en qualsevol cas, des de la Generalitat, s’ha de garantir que “tots els ciutadans siguen iguals davant la malaltia i siguen tractats per igual”.

Igualment, Puig ha recalcat que existeix un “dèficit en infraestructures” en l’àmbit local de la Marina “perquè es tracta d’una comarca en la qual cada vegada hi ha més gent de fora que ha de ser atesa, encara que no estiga empadronada, i açò comporta una despesa que l’Estat no ens paga i que necessàriament té una derivada, que és tenir un finançament just per als valencians”.

El President del Consell també s’ha referit a la trobada que ha mantingut amb les persones que estaven concentrades per a sol·licitar l’engegada del nou centre de salut de Pedreguer i ha destacat que estan exigint “el que és just, que és tenir un centre de salut en condicions”.

Forjar una gran aliança de tots els ajuntaments del PV

En la seua visita a l’Ajuntament de Pedreguer, on ha signat en el llibre d’honor del consistori, Ximo Puig ha destacat que, des de la Generalitat, “volem forjar una gran aliança amb tots els ajuntaments” de la Comunitat Valenciana “per a millorar els serveis públics dels ciutadans i per a donar-los les millors prestacions”.

El cap de l’executiu valencià, durant la seua visita als jardins de l’Albarda, acompanyat per la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la “singularitat” d’aquest espai i ha remarcat que “no existeix futur sense respecte a la naturalesa”. Finalment, el cap del Consell ha ressaltat que el patrimoni natural és “fonamental” per a entendre el nostre país i una “exigència per a les pròximes generacions que nosaltres hem de contribuir a testimoniar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa