Compromís assegura que el PP segueix 'ostatge' de Barberà

Carles Mulet: “El PP ha fet el ridícul amb els regidors de València, però continua acovardit davant Barberá”
30 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Madrid

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, així com ahir ja ho feren el president de la Generalitat, Ximo Puig i el síndic de la coalició, Fran Ferri, ha valorat també l'escenificació del PP, pel que fa a la retirada del carnet als regidors del PP de València implicats en el cas Taula-Imelsa. Aquesta acció fa que se'ls mantinga dins el grup municipal i, per tant, amb els mateixos privilegis que abans, fet que “demostra la incapacitat per actuar davant els casos de corrupció, i com s'està parlant de casos de presumptes delictes individuals en comptes d'un partit polític dedicat clarament a delinquir”, segons ha declarat el senador a través d'un comunicat.

Mulet ha assenyalat també que “els diners presumptament blanquejats no eren per als regidors, sinó per al partit i, concretament, per finançar la campanya electoral de Rita Barberá, per mantenir-la en el poder i, per tant, perquè ella i el seu equip pogueren continuar amb les seues malifetes”.

Segons el senador de la coalició, que el PP protegisca Barberá permet que continue erosionant cada dia que passa la institució del Senat, les Corts Valencianes i, en definitiva, a tota la classe política. “L'excusa que Barberá està lliure de sospita o en un estat diferent a la resta del seu equip, és absurda i hipòcrita, ja que si encara no ha estat citada a declarar, com ha deixat clar el mateix jutjat, és per la seua condició d’aforada i per això se li ha ofert per part dels tribunals poder anar a prestar declaració voluntàriament. Per tant, costa entendre (o no tant) per què a ella no se li aplica la mesura estètica de retirar-li el carnet després dels coneguts missatges amenaçadors publicats a dirigents del PP, s'entén que els té ben atemorits”, ha indicat Mulet.

Per a Compromís, “el PP sap perfectament quin ha de ser el final tant de la banda que va acompanyar Barberá, com de la 'jefa'. Allargar la situació amb mesures absurdes només fa més mal encara a les institucions. El grup popular al Senat continua ostatge de la banda de Barberà. Còmplice, no sabem si per convicció, per por o per incapacitat”, ha agregat Mulet.
 
Carles Mulet
Carles Mulet. Foto: Compromís.

El PP vota en contra d'eliminar l'aforament

El senador territorial de la coalició ha incidit que el cas Barberá ha posat en primer pla la Cambra Alta, però que ha degradat encara més la seua imatge. “No som qui per dir el que ha de fer un altre partit polític, òbviament, però sí per exigir que mentre hi haja institucions com el Senat, el qual ha de ser reformat amb urgència, si exigim que aquest no servisca de vedat privat per blindar presumptes delinqüents, perquè persones com Barberá eviten haver d'acudir a donar explicacions a la justícia ordinària com la resta de mortals. El vot solitari d'ahir del PP al Senat en contra d’eliminar l'aforament, demostra la connivència de tot el partit amb Barberá”, ha conclòs.

La Veu del País Valencià
 
next