Diari La Veu del País Valencià
Els veïns d’Alboraia arrepleguen més de 700 signatures en favor de la condonació del deute del metro
RedactaVeu / Alboraia

El secretari local de Compromís a Alboraia i regidor de l’ajuntament, Francesc Pastor, ha lliurat més de 700 signatures de veïns i veïnes d’Alboraia, en companyia del síndic i portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera. La recollida de signatures forma part de la campanya #soterremeldeute, en la qual es demana la condonació del deute de soterrament de les vies del metro al seu pas per Alboraia.

Malgrat les recents declaracions de la consellera Bonig, en què afirma que la Generalitat no es farà càrrec del deute, des de Compromís per Alboraia “continuarem duent la veu dels veïns a les institucions, i mantindrem la nostra postura sobre un deute que considerem il·legítim”, explica Pastor.

Compromís sol·licita que la Generalitat allibere la corporació municipal d’eixa part tan important del seu endeutament, “perquè és un deute que no ens correspon, ja que és competència exclusiva de la Generalitat i per altra banda, fruit de compromisos que mai no devien haver-se assumit ni per part de la Generalitat ni per part de l’Ajuntament. A més d’haver fet cas dels informes de l’interventor municipal, quan deia sobre el conveni, que no estava suportat amb recursos suficients en el moment de subscriure’l”.

Per al secretari local de la formació, “es tracta d’una condició necessària per a la futura recuperació econòmica d’aquest ajuntament, si és que aquesta es contempla sobre bases realistes i no projectes irreals”.

El passat mes de febrer, els regidors del grup municipal Compromís per Alboraia registraren una moció que demanava la condonació d’un deute adquirit per l’anterior govern municipal del PP derivat de les obres de soterrament de les vies del metro al seu pas per la localitat.

Compromís va sol·licitar que fora el ple de l’Ajuntament qui demanara a la Generalitat que alliberara aquesta corporació municipal d’eixa part tan important del seu endeutament. Expliquen que l’anterior govern no va fer cas dels informes de l’interventor municipal que indicava que el conveni entre el consistori i la Generalitat no estava suportat amb amb recursos suficients en el moment de subscriure’l.

La presentació d’aquesta moció també forma part de la campanya #soterremeldeute, de la qual ja s’han fet reunions amb els veïns del municipi per explicar la situació actual de l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa