Diari La Veu del País Valencià
El festival Ensems 2016 comença homenatjant Inmaculada Tomás
RedactaVeu / València

La 38a edició del Festival Internacional de Música Contemporània Ensems s’inaugurarà el divendres 1 d’abril, a les 19.30 hores, al Palau dels Arts de València, amb un concert homenatge a Inmaculada Tomás, que va ser directora de l’Institut Valencià de la Música des de la seua creació fins a la seua defunció, el passat mes de juny. Es tracta d’un concert de la Jove Orquestra de la Generalitat, que estarà dirigida per Manuel Galduf i comptarà amb la participació del Cor de la Generalitat.

En la seua primera part, Carlos Fontcuberta (València, 1977), compositor resident de la Jove Orquestra, estrenarà Noches blancas, òpera de càmera basada en el text homònim de Dostoievski, un encàrrec de la Subdirecció de CulturArts Música. Noches blancas té com a solistes el tenor Alberto Guardiola i la soprano María Bazal i compta amb música de Carlos Fontcuberta i llibret de Carlos i Alejandro Fontcuberta. L’òpera de Fontcuberta havia d’haver sigut interpretada per José Ferrero, que va morir el passat 3 de març.

Carlos Fontcuberta.

En la segona part del concert, s’interpretarà Glòria, del compositor francès Francis Poulenc (1899-1963), en la qual intervé com a solista la soprano Erika Escribá-Astaburuaga i participa el Cor de la Generalitat. Escrita entre maig i desembre de 1959, és una de les més celebres composicions de Poulenc. Es tracta d’una obra per a soprano, cor i orquestra, definida pel mateix Poulenc com una “gran simfonia coral”, on la sensualitat i la transcendència es combinen.

Jove Orquestra de la Generalitat amb el Cor de la Generalitat. Director: Manuel Galduf.

Aquest concert constitueix el programa de la Trobada de Primavera de la Jove Orquestra de la Generalitat, que es va iniciar el passat 21 de març al Palau de les Arts. La trobada conclou amb tres concerts els dies 1, 2 i 3 d’abril al Palau de les Arts, l’auditori de Castelló, a les 19.30 h, i al ADDA d’Alacant, a les 19.00 h, respectivament, dirigits per Manuel Galduf a València i Castelló i per Iñaki Lecumberri i Albert Gonzálvez a Alacant.

La introducció d’aquest concert dins de l’Ensems avança l’inici del festival, encara que a hores d’ara no es coneix públicament la programació, així com altres detalls al voltant del festival de música contemporània més longeu de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa