Diari La Veu del País Valencià
Els Castellers de Vilafranca toquen el cel de Londres
ACN / Londres

Els de Vilafranca han pujat un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, una torre de 7 i un vano de 5. En aquesta darrera actuació, els de Vilafranca han mostrat una senyera i una bandera britànica. Aquest és el primer viatge dels castellers de Vilafranca a Londres, després del viatge de l’any passat a Nova York.

El president de la colla castellera de Vilafranca, Josep Cabré, ha explicat que l’objectiu del viatge és “exportar la cultura catalana a Londres”. Els castellers, ha recordat Cabré, són una activitat cultural que els anglesos coneixen poc i que els deixa sorpresos.

“Potser ho han sentit anomenar, però no crec que ningú pugui imaginar què és ben bé. I quan ho veuen, amb tot d’homes i dones de totes les edats, que fan un castell que culmina un nen tan petit, es queden molt parats”, ha assegurat.

Cabré ha explicat que enguany la colla castellera ha viatjat a Londres perquè era “una de les grans capitals europees” que els faltava, després que en anys anteriors visitaren Berlín, París o Lisboa. A més, per al president dels de Vilafranca, el viatge també és una oportunitat per “premiar la colla després de la gran temporada de l’any passat”.

Les actuacions dels castellers de Vilafranca, que es podran veure per diversos racons de Londres durant tot el cap de setmana, s’emmarquen en un cap de setmana cultural molt català a la capital britànica, on se celebrarà Sant Jordi amb paradetes de roses i flors a Borough Market.

A més, també hi haurà actuacions musicals com la Clara Sanabras i el tast teatral de ‘Litlle Soldier Productions’, que representarà You & Me, una peça basada en l’obra del català Roger Simeon Tu i jo’.

Comparteix

Icona de pantalla completa