Diari La Veu del País Valencià
La PAF demana ‘accions concretes’ a la GVA per a liquidar el ‘fracking’ al PV
RedactaVeu / València

La directora general d’Indústria, Julia Company, durant la reunió celebrada aquest dimarts amb representants de la PAF Castelló en el complex administratiu 9 d’octubre de València, ha confirmat que l’empresa Montero Energy va canviar tota la documentació presentada inicialment relacionada amb els tres projectes que afecten les comarques del Nord i que la tramitació d’aquests expedients “continua avant”.

Segons Company, l’administració autonòmica està a l’espera de l’informe d’impacte ambiental per a resoldre sobre aquests projectes. En aquest sentit, el nou director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, qui també ha participat en la reunió, ha anunciat que facilitarà a la PAF la nova documentació presentada per Montero perquè la puguen analitzar.

Pel que fa al posicionament del nou Govern de la Generalitat, Júlia Company va manifestar que aquest “no ha variat” i que la Generalitat que presideix Ximo Puig segueix “en contra del desenvolupament d’aquest tipus d’explotacions d’hidrocarburs”. No obstant això, durant la reunió, la PAF ha manifestat el seu malestar “perquè a dia de hui no s’ha realitzat cap acció concreta per a liquidar la problemàtica del fracking a nivell autonòmic, més enllà de simples declaracions d’intencions”.

PNL per a impedir l’avanç del fracking

Segons fonts de la PAF, els directors generals d’ambdues conselleries s’han compromès a presentar una Proposició No de Llei (PNL) a les Corts Valencianes per a impedir l’avanç del fracking pels seus “elevats” riscos ambientals, pas previ per a legislar a nivell autonòmic.

Dissabte 2, s’inicia la IVa marxa antifracking en bici

La PAF ha avançat que continua amb la seua activitat amb la finalitat de “visibilizar el risc que suposen aquests projectes”. En aquest sentit, organitzarà, conjuntament amb l’Associació AMA, la IVa edició de la marxa amb bici antifracking, que eixirà dissabte que ve de Morella i finalitzarà el dilluns dia 4 en la ciutat de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa