Diari La Veu del País Valencià
Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ clausuraran la Setmana del Llibre d’Almussafes
RedactaVeu / Almussafes

Les activitats dirigides als alumnes dels centres escolars marquen l’inici de la 27a edició de la Setmana del Llibre d’Almussafes que s’inaugurarà dilluns dia 22. Espectacles teatrals, tallers d’animació lectora i de manualitats, cinema i sessions de contacontes són les apostes de l’Ajuntament d’Almussafes per a aquesta nova celebració anual centrada en el foment i la promoció de la lectura en la localitat. La commemoració es clausurarà divendres 26 amb el lliurament dels premis del ‘Certamen poètic Marc Granell’ i amb l’espectacle acústic posterior Nus, que oferiran els cantautors Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Els tallers d’animació a la lectura i el foment a la poesia centren bona part de l’agenda d’activitats programada per a la Setmana del Llibre 2013 d’Almussafes, una commemoració literària que cada any persegueix la motivació d’adults, joves i xiquets en el món del llibre.

La 27a edició literària, organitzada des de la Biblioteca Pública Municipal, arrancarà oficialment dilluns dia 22, ja que eixe mateix matí s’oferirà el primer taller d’animació lectoraContes del circ’ a l’alumnat de 5 anys dels dos centres educatius públics. Ja a la vesprada seran els escolars de primer de primària del CEIP El Pontet i de l’Almassaf els que realitzaran una visita guiada a la Biblioteca Pública per familiaritzar-se amb el seu funcionament i adquirir un hàbit lector que els nodrisca culturalment.

La celebració continuarà durant tota la semana. El dimarts s’escenificaran en horari matinal, dos passes de l’espectacle teatral El vestit nou de l’emperadriu, que disfrutaran els alumnes dels 5 als 7 anys. La dramatúrgia també tindrà un paper rellevant durant la vesprada, atés que a partir de les 15:30 hores es representarà l’obra infantil Els colors de l’Arc de Sant Martí, per als escolars d’educació infantil de 3 i 4 anys.

El dimecres dia 24, els estudiants de segon de primària dels centres educatius públics participaran en el taller d’animació a la lectura ‘Contes diversos en un món divers’ i durant la jornada vespertina i en horari escolar, els alumnes de primer de primària també visitaran la biblioteca.

Per al segon cicle de primària s’ha organitzat el taller d’impuls a l’hàbit lector ‘Detectius a la biblioteca’ i la comèdia nordamericana El diari de Greg és l’aposta per als estudiants des de tercer fins a sisé de primària.

>

MIQUEL GIL Y PEP GIMENO “BOTIFARRA” (30) DANSA DEL VETLATORI

La clausura de la setmana del llibre 2013 se celebrarà durant la jornada del divendres dia 26. Conclòs el taller d’animació a la lectura ‘Terror, ciència-ficció i novel·la juvenil realista’, es durà a terme el contacontes Els contes de Marc, seguit d’un taller de manualitats.

Així mateix, a partir de les 22:30 hores, la sala d’actes del Centre Cultural acollirà l’acte públic de lliurament dels premis del ‘Certamen de poesia Marc Granell’. A continuació, els consagrats cantautors valencians Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ tancaran amb honors la XXVII Setmana del Llibre amb l’espectacle acústic Nus, en què faran patent els nusos d’implicació personal que ambdós artistes mantenen amb la cultura popular valenciana. El concert començarà, en concloure el lliurament dels premis poètics, i l’entrada serà lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa