Diari La Veu del País Valencià
Condemnat a 720 euros un pare per l’absentisme escolar de la seua filla

ACN / València.

El jutjat penal número 6 de València ha condemnat un home a una multa de 720 euros per un delicte d’abandonament de família per les constants faltes d’assistència a classe de la seua filla adolescent. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el magistrat considera provat en la seua sentència que el progenitor va incomplir de manera reiterada el deure legal de procurar una adequada formació i educació a la seua filla menor d’edat.

A més, la sentència determina que el pare no va adoptar mesures perquè l’estudiant assistira al centre educatiu, malgrat que coneixia la tendència a l’absentisme de la menor i malgrat les advertències dels serveis socials. Per aquest motiu, la sentència considera el pare com a “consentidor i motivador de l’absentisme de la seua filla”.

La menor estava matriculada en un institut durant el curs escolar 2012-2013 i va aconseguir una mitjana d’absentisme escolar no justificat del 56% en els mesos de març i abril. Durant el curs 2013-2014 el percentatge d’absentisme no justificat va arribar al 65% al mes de març.

Comparteix

Icona de pantalla completa