Un documentari analitzarà si es pot viure plenament en català a les Balears

Els creadors de 'Són bojos, aquests catalans!?' i 'Què ens passa, valencians!?' tornen a la càrrega amb 'Cap on anam!?'

RedactaVeu / Balears

La Veu continua donant suport a la proposta del director David Valls i la protagonista Alina Moser d'analitzar a peu de carrer quina és la situació sociolingüística del català a les zones on es parla. Ja van realitzar-ho anteriorment a Catalunya amb 'Són bojos, aquests catalans!?' i al País Valencià amb 'Què ens passa, valencians!?', ara ha arribat el torn de les Balears amb el projecte 'Cap on anam!?'.
 
Per a poder col·laborar en aquest nou documentari podeu visitar el següent enllaç de la plataforma de micromecenatge Verkami on han posat en marxa aquesta proposta.
 

Tal i com expliquen a la descripció del projecte en els dos primers documentaris van poder comprovar que un ciutadà catalanoparlant en ple segle XXI li és impossible viure a Catalunya o el País Valencià només sabent català. I ara “volem veure si aquesta situació també es donarà a les Illes Balears i Pitiüses”.

En aquest cas, Alina, l'alemanya que ja va protagonitzar els dos anteriors documentaris, visitarà les Illes Balears i les Illes Pitiüses, “volem saber com reaccionarà la societat illenca davant d'una noia alemanya que s'acostuma a expressar només en català”, expliquen els creadors. A més, també hi treballaran en aquest projecte la gent de Zeba Produccions, Sergi Sala, Sergi Guix i Eduard Miguel.

Aquest projecte intentarà respondre, entre altres preguntes: Què pot passar quan tenim un element que va en contra de l’establert?, S’hi pot viure en català a les Illes?, Es compleixen les lleis que tenim en favor del català?, Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? i Les Illes són una societat realment bilingüe?

Pressupost

El pressupost per a aquest documentari està comptabilitzat en 20.000, una xifra major que als anteriors, pels desplaçaments a les illes i entre les illes. Tot i això, la idea és fer la gravació o abans o després de l'estiu, per evitar sobrecostos per la temporada alta i també per evitar turistes i en el seu lloc trobar-se els habitants de les illes “en un estat més natural i pausat”.

La Veu del País Valencià

Comentaris

CARLES BETERA
1.

Valencia, al País Valencià? Si aconseguises que t'entenguen ja tens prou, el valencià ha sigut perseguit en els mandats del pp valencià pel castellà i esta per aball de minimins a nivell institucional i amb ciutats com València quasi desaparegut, res a veure en el que pasa amb Catalunya i les Balears.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat