Diari La Veu del País Valencià
El regidor d’educació de València impedeix que el Consell Escolar vote la zonificació escolar
RedactaVeu / València

El Consell Escolar Municipal (CEM) de València es va reunir el dijous per a tractar, entre d’altres, la proposta de la Conselleria d’Educació de noves àrees d’escolarització de la ciutat de València en la línia d’avançar cap al districte únic que s’aplicarà enguany a totes les poblacions de menys de 200.000 habitants.

La majoria dels membres del CEM, entre els quals es trobaven els representants de STEPV, van rebutjar la modificació de les actuals àrees (de 19 passen a 4). Tanmateix, el regidor d’educació, Emilio del Toro, en veure’s en minoria, va impedir la votació de la proposta i només va acceptar que es presentaren al·legacions, denuncien des de STEPV.

El sindicat està estudiant jurídicament la impugnació d’aquest punt en considerar que el regidor d’educació va vulnerar un dret del CEM a votar una proposta, un fet que STEPV considera profundament “antidemocràtic”.

El sindicat ja ha manifestat el seu rebuig al districte únic perquè només servirà per a “potenciar l’ensenyament concertat (de fet, el districte únic és una reivindicació de la patronal) i per a classificar els centres públics d’acord amb el rendiment i la condició social de l’alumnat, trencant així un dels pilars bàsics de tot sistema educatiu que és la lluita contra la desigualtat social”.

STEPV planteja a la comunitat educativa accions de rebuig a la modificació de la zonificació escolar per a l’admissió de l’alumnat i treballarà per impedir que s’aplique.

Comparteix

Icona de pantalla completa