Diari La Veu del País Valencià
Dos anys de presó per a l’educadora d’una escoleta per agredir els xiquets
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El Jutjat penal número 2 de Castelló ha condemnat l’educadora d’una escola infantil pública del Grau de Castelló, que va agredir dos alumnes, a dos anys de presó per dos delictes contra la integritat moral. De la mateixa manera, la sentència l’absol d’un tercer delicte contra la integritat moral.

La condemnada haurà d’indemnitzar les mares de les dues víctimes amb dos mil euros a cadascuna pels danys morals. La Conselleria d’Educació és responsable civil subsidiària.

Els fets van ocórrer en el curs escolar 2010-2011. La magistrada considera provat que l’educadora va actuar sense cap tipus de “paciència o consideració” amb els xiquets, de dos anys, i va tractar, en reiterades ocasions, de forma “inadequada per a la seua edat alguns dels seus alumnes, sotmetent-los a accions violentes totalment injustificades amb frases i expressions impròpies, estirons bruscs i alguna bofetada o carxot’”.

A més, la sentència dóna per acreditat que dos dels menors van patir aquesta “acció degradant” de forma particularment intensa, amb un tracte ”incorrecte, inadequat i vexatori, de forma reiterada”.

La jutgessa explica que la condemnada aprofitava l’espai tancat de l’aula i la curta edat dels xiquets, que “els impedia repel·lir aquests comportaments i verbalitzar el que succeïa”.

La conducta de la condemnada, segons la magistrada, va fer que dos dels menors desenvoluparen una sensació de “temor i angoixa” quan els portaven a classe “amb plors al matí i malsons nocturns que van desaparèixer amb el temps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa