Diari La Veu del País Valencià
Cinema Jove crea una secció competitiva de webseries per a la 31a edició
RedactaVeu / València

El Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, organitzat per CulturArts IVAC, acollirà per primera vegada webseries en una nova secció oficial a concurs, després d’un acord de col·laboració amb el festival de webseries de Los Angeles. D’aquesta forma, Cinema Jove comptarà amb la col·laboració del festival pioner en el format de la ficció en línia i projectarà webseries estatals i internacionals en el marc del festival valencià, que se celebrarà del 17 al 24 de juny de 2016.

El director de Cinema Jove, Rafael Maluenda, ha assenyalat que “la inclusió d’una secció competitiva per a webseries respon a la configuració d’un nou panorama audiovisual obert per l’impacte de les tecnologies digitals, i en aquest sentit Cinema Jove vol convertir València en un referent en l’àmbit d’un gènere tan innovador com el de les webseries.”

Cinema Jove presentarà aproximadament 15 webseries estatals i internacionals a concurs en secció oficial, així com ponències i taules redones amb experts i realitzadors de ficció en línia orientats a la creació, finançament i producció de projectes web. D’entre les webseries a competició es lliuraran tres guardons: Lluna de València a la millor webserie, Lluna de València a la millor Direcció de webserie i Premi del Públic a la millor webserie.

Foto: GVA.

Origen de la idea

Aquesta nova secció serà coordinada per la realitzadora Ana Ramón Rubio (creadora i directora de la webserie “Sin Vida Propia”) i l’actriu María Albiñana (protagonista de “Sin Vida Propia”), qui destaca que “és important que Cinema Jove haja decidit acollir les webseries, fomentant el talent dels nous creadors i facilitant la seua visibilitat en la societat”. La idea sorgeix arran d’una trobada amb el guanyador de l’Emmy Michael Ajakwe Jr, fundador del primer festival de webseries del món (Los Angeles Web Festival) quan la webserie valenciana va rebre els guardons de Gran Premi del Jurat, Millor Comèdia Estrangera (Ana Ramón Rubio) i Millor Actriu Protagonista (María Albiñana) a Hollywood. “Era sorprenent que encara no haguera nascut un festival de webseries a València, una de les ciutats principals productores de webseries a Espanya, que compta amb un dels festivals internacionals més orientats a nous directors”, afirma Ana Ramón Rubio.

Representació valenciana

El País Valencià és un lloc clau en la producció de webseries, i té una gran representació en festivals de tot el planeta. Sèries en línia “Made in València” com “Fracasados por el mundo” (Gonzalo Gurrea), “Sin vida propia” (Ana Ramón Rubio), “Desenterrados” (Xavi Cortés) o “Cabanyal Z” (Joan Alamar) han viatjat a festivals internacionals rebent guardons i transportant el nostre particular estil visual i narratiu a diversos països.

Podran presentar-se a concurs sèries estatals i internacionals que compten amb un mínim de tres episodis emesos entre gener de 2015 i abril de 2016, de qualsevol gènere i durada, distribuïts a través de la xarxa. La inscripció haurà de realitzar-se en la plataforma Movibeta de l’1 al 30 d’abril de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa