Diari La Veu del País Valencià
La UPV, segona millor universitat de l’Estat espanyol
RedactaVeu / València

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la segona millor universitat de l’Estat espanyol, segons afirma la quarta edició de l’O-Rànquing, que ha sigut presentada aquest matí a Madrid. Elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), O-Rànquing analitza i avalua els tres principals àmbits d’actuació universitaris: docència, investigació, i innovació i desenvolupament tecnològic. A partir d’ells, estableix una doble classificació, per rendiment (tenint en compte les diferents grandàries de cada universitat) i en termes absoluts (per volum de resultats).

Per a la present edició, O-Rànquing incorpora informació de 13 universitats privades, abastant d’aquesta manera a un total de 61 institucions, la qual cosa suposa més del 95% del sistema universitari espanyol.

Segona, a nivell estatal, en innovació i desenvolupament tecnològic

En el còmput global per rendiment, la UPV se situa com a millor universitat del País Valencià i segona de l’Estat espanyol, igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya. Tan sols la Pompeu Fabra millora els resultats de la UPV a nivell estatal.

En la citada classificació, la UPV és segona en innovació i desenvolupament tecnològic, cinquena en docència i setena en investigació. Pel que fa a termes de volum absolut, és segona, sisena i octava del territori estatal, respectivament, i cinquena en la classificació global.

O-Rànquing

La quarta edició d’O-Rànquing ha sigut desenvolupada per un ampli equip d’investigadors i tècnics de l’IVIE, dirigits per Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València (UV) i director d’Investigació de l’IVIE, i Joaquín Aldás, professor d’investigació de l’IVIE i membre de la UV. Per al seu desenvolupament, O-Rànquing ha comptat amb la col·laboració d’experts en avaluació de l’activitat universitària i la seua qualitat pertanyents a més d’una desena d’institucions d’educació superior espanyoles.

Comparteix

Icona de pantalla completa