Diari La Veu del País Valencià
Sueca es marca #Ecopropòsits ‘per una ciutat més neta’. Vídeo
RedactaVeu / Sueca

“Sueca és una ciutat preciosa de la qual hem de sentir-nos orgullosos, això sí, cal conservar-la neta i polida, tots volem una ciutat bonica i neta; mantenir-la així, però, és cosa de totes i tots”. Així ho ha assegurat la regidora de Medi Ambient i Neteja Viària de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, en l’acte de presentació d’aquesta nova iniciativa de conscienciació ciutadana “per sensibilitzar els veïns i els visitants de la necessitat de mantenir la ciutat més neta entre totes i tots”.

La titular de Neteja Viària ha subratllat que “ens cal la col·laboració de totes les suecanes i tots els suecans” i que la campanya persegueix fomentar hàbits cívics entres els veïns “perquè estem convençuts que amb respecte i amb la implicació de tots podem fer de Sueca, un exemple de civisme ”.

El Consistori suecà llança aquesta iniciativa per encoratjar els suecans perquè participen “de manera activa” en la neteja i el manteniment dels carrers i espais públics, i “per promoure conductes exemplars” i reforçar alhora la conscienciació i la responsabilitat ciutadana en aquest sentit.

“Les xicotetes accions fan el canvi”

La iniciativa municipal comptarà amb la col·laboració de diferents col·lectius, associacions i entitats locals als quals se’ls convidarà a sumar-se per arribar, a través d’ells, al major nombre possible de ciutadans i per aconseguir així una major implicació i participació dels veïns.

L’objectiu és convidar-los a fixar-se un #Ecopropòsit, un xicotet gest per convertir Sueca en una ciutat més neta, més amable, respectuosa i sostenible, tot convençuts del fet que “les xicotetes accions fan el canvi”.

>

Vídeo per motivar la població

El consistori aposta per motivar la població a través de les noves tecnologies i les xarxes socials “per la popularitat que han anat adquirint al llarg dels darrers anys”. Per això, s’ha realitzat també un vídeo apel·lant a la consciència ciutadana en el manteniment de la neteja de la via pública, en el qual el protagonista interpreta el paper d’un ciutadà exemplar i compromès amb la seua ciutat.

La iniciativa farà especial incidència també en el cas dels excrements d’animals per recordar als propietaris de mascotes l’obligatorietat de recollir els seus excrements així com la sanció que implica el seu incompliment.

Segons fonts municipals, la neteja viària suposa ara per ara una despesa de més de 6.000 euros al mes.

Més papereres i contenidors i menys excrements als carrers

La regidora Isabel Jiménez ha enumerat algunes de les últimes accions empreses per fer de Sueca una ciutat més neta, com ara l’augment de la dotació de papereres, la distribució de contenidors d’ecopiles en diferents edificis públics i centres esportius, i l’augment dels ‘baldejos’.

Imatge de la campanya posada en marxa per l‘Ajuntament de Sueca.

Proves per a eliminar les taques als carrers

A més a més, l’Ajuntament està provant un producte nou per eliminar les taques als carrers i una moto revisa a diari els carrers de Sueca per recollir els excrements d’animals de la via pública i els espais públics.

Segons ha anunciat Jiménez, en breu se substituiran els contenidors d’oli i es crearà un espai de convivència per a animals a la zona de l’Avinguda Ciutat de Pamplona.

“El consistori assumeix cada mes la seua responsabilitat i compleix amb la seua tasca. Mantenir els carrers i els espais públics nets suposa un cost econòmic molt important per a la ciutat i tots els esforços en la neteja de la nostra ciutat són insuficients si no comptem amb la col·laboració i la implicació ciutadana”, ha explicat Jiménez.

Comparteix

Icona de pantalla completa