Diari La Veu del País Valencià
Carraixet i Aspencat seran a la Festa per la Cultura del 23 d’abril

RedactaVeu / València.

A més d’Al Tall, Smoking Souls, Clara Andrés, Carles Belda i Amadeu Vidal, hem de sumar els noms de Carraixet i Aspencat.

Carraixet és un grup de folk procedent de Tavernes Blanques. El seu estil musical s’emmarca dins el moviment de la Nova Cançó. El grup va nàixer a finals del 1971 fruit d’una rondalla que dirigia Lleonard Giner.

En 1978 van iniciar la seua trajectòria discogràfica amb la gravació del primer disc, i esdevé un dels principals grups de la nostra música, junt amb Al Tall, durant els anys de la transició. Dissortadament, el 20 de maig del 2005 Lleonard Giner ens diu adéu per sempre i, després d’aquesta gran pèrdua, Carraixet deixa d’actuar.

Però a l’octubre de 2007 el grup es reestructura i reprèn actuacions i gravacions. Actualment és format per les filles de Lleonard, les germanes Giner (Mª Carme, Miryam, Eva Giner i Vanessa).

Aspencat és un grup musical de Xaló, a la Marina Alta. El seu estil s’ha basat en l’ska, el reggae i el drum and bass, però en l’actualitat han avançat cap a uns ritmes més electrònics on es pot veure la presència del dubstep.

En l’actualitat formen una de les bandes més importants del País Valencià. Després de 9 anys als escenaris amb més de 500 concerts, enguany presenten el nou disc Tot és ara (Halley Records). El grup són Kiko Tur i Ivan Gosp; Pasqual Giner; Pep Garcés, Xavi Arias, Jaume Tur, Albert Benavent, Bruno Mas i Héctor Peropadre.

La proposta de la Festa per la Cultura està trobant una molt bona acollida en la societat valenciana, i això fa que, d’una banda, es multiplique el nombre de cantants i grups de cultura popular que volen participar en el que serà un dia per a recordar.

L’organització recomana que, a causa de la limitació de l’aforament, qui tinga interès a assistir a un espectacle que serà únic, que compre ja l’entrada des d’aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa