Diari La Veu del País Valencià
3i4 publica les obres guanyadores dels Premis Octubre 2015

RedactaVeu / València.

L’editorial 3i4 ha fet saber a través d’un comunicat que ja s’han publicat els tres llibres guardonats al Premis Octubre de 2015. Segons expliquen “s’han convertit en publicacions que aviat seran de referència. Tres obres de qualitat que cal llegir”.

El premi Andròmina de narrativa que fou per a L’assassí que llegia Vidal Vidal, de Miquel Àngel Estradé aborda una història que se centra en la Remei de cal Sogues, una periodista a punt de ser acomiadada que rep una estranya carta que li trastoca la vida completament. Aquesta missiva, escrita per l’autor dels dos darrers crims que ha hagut a Lleida, conté fets que només ell i la policia poden saber, un text de l’escriptor Vidal Vidal. Aquest és el punt de partida de la investigació dels assassinats. Pel que fa a l’autor del llibre cal destacar que Estradé treballa de jurista a la Generalitat de Catalunya i és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i Dret. Ha fundat i dirigit la Revista Terrall i l’Ateneu Popular Garriguenc i col·labora com a articulista a la premsa lleidatana.

En el cas dels versos, el premi Vicent Andrès Estellés de poesia va ser per a Secreta Dàlia, de Josep-Ramon Bach. Aquest poemari són reflexions en to moral i llengua acolorida sobre el pas del temps. Davant les reflexions d’un final d’existència s’hi contraposa la memòria del seu principi. Tot acaba perquè tot torne a començar. El seu autor és un poeta, narrador i dramaturg del qual es poden destacar publicacions com Ploma Blanca (Poesia Oral Africana), L’Ocell Imperfecte (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), Diàlegs Morals sobre la Felicitat (Premi Recull) i La Dama de Cors se’n va de Copes (Premi Lluís Solà).

Portades llibres. Imatge: Editorial 3i4.

I per últim el premi Joan Fuster d’assaig va recaure en Valencians sense ADN. Relats dels orígens, de Ferran García-Oliver. Un llibre en què l’autor rebat la presumpta ‘puresa de la sang’ dels valencians, atesos els diversos pobles que passaren o s’instal·laren entre el riu de la Sénia i el Segura. Però, sobretot, mira d’examinar com s’han jutjat les aportacions de tots aquests pobles i col·lectius ètnics. Oliver és escriptor i historiador, i la seua obra literària gira entorn dels viatges i els dietaris: Oc (ed. 3i4), París particular (ed. 3i4), Per espaiar la malenconia o El vaixell de Genseric (XVII Premi d’Assaig Carles Rahola). Ha publicat també les novel·les La Veu d’Odiló i La melodia del desig (Premi de Narrativa Alfons el Magnànim).

Comparteix

Icona de pantalla completa