Diari La Veu del País Valencià
STEPV exigeix a Educació el desallotjament ‘immediat’ del Sant Joan de Ribera de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

Membres del sindicat STEPV s’han personat a les instal·lacions del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot per a realitzar una avaluació de riscos preventiva, com a conseqüència de la qual s’ha demanat a Conselleria el desallotjament immediat del centre.

Xavier Izquierdo, delegat de prevenció de seguretat i salut laboral en representació de STEPV, ha denunciat immediatament els fets pels canals oficials i ha presentat una sol·licitud al Comitè de Seguretat i Salut Laboral Docent de València perquè intervinga urgentment el Servei de Prevenció i realitze una avaluació dels riscos laborals.

En el seu informe, el representant de STEPV ha inclòs que s‘han detectat “seriosos problemes arquitectònics, estructurals i de salubritat que poden suposar un risc imminent d’accident laboral”.

L’administració educativa ha estat advertida del greu deteriorament de les instal·lacions tant per la direcció del centre i el consell escolar com per l’AMPA. El sindicat exigeix, de forma immediata i cautelar, el desallotjament del centre i la reubicació de l’alumnat, professorat i PAS a unes altres instal·lacions que oferisquen la màxima seguretat.

STEPV acusa la Conselleria d’Educació, per omissió, de ser la responsable del deteriorament del centres escolars públics i posa en alerta sobre les conseqüències irreparables que aquesta política de retallades pot tenir tant per a l’alumnat com per al professorat.

D’altra banda, Imma Coret, permanent de STEPV en la comarca, que també ha visitat el centre, ha recordat que la política de retallades de la Conselleria d’Educació està tenint conseqüències que poden arribar a ser irreparables i no pot ser que l’administració educativa vaja darrere dels fets i no s’anticipe a les situacions. “No volem -ha declarat Imma Coret- que es tornen a repetir accidents com el del CEIP Hispanitat de Santa Pola o el del CEIP Cervantes de València”.

A més, la responsable sindical ha manifestat que STEPV dóna suport a totes les accions que la comunitat educativa del centre de Burjassot ha organitzat per denunciar la precària situació del centre, com ara la concentració de dilluns, 22 d’abril, davant la Conselleria d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa