València demana la retirada dels recursos contra el Dret Civil valencià

La moció es basa en una iniciativa de l’Associació de Juristes Valencians (AJV) que ja ha rebut el suport de més de 30 ajuntaments del País Valencià
31 març 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / València

El professor d'Història del Dret de la Universitat de València, Francisco Javier Palao, ha defensat la iniciativa davant el ple, assenyalant que es tracta d'una qüestió de "dignitat i autoestima per al poble valencià".

En nom de València en Comú, la regidora María Oliver ha assenyalat que el Dret Civil valencià és "una competència irrenunciable, encara que la defensa de les lleis no vol dir que es done suport en la totalitat del seu contingut, com en el cas de la custòdia compartida".

La seua posició ha sigut similar a la de la socialista Sandra Gómez, mentre que l'alcalde Joan Ribó ha subratllat que no es tracta de defensar una llei "sinó un dret civil que no va ser inclòs en la Constitució com sí ho van ser els d’altres pobles de l'Estat i que és un dels més amplis d'Europa, a més d'un eix fonamental de la personalitat històrica del poble valencià".
 

Per la seua banda, el regidor adscrit al grup Popular, Alfonso Novo, ha manifestat que amb la moció "no es posa en dubte el treball del Tribunal Constitucional". "El que volem és no ser menys que Catalunya, el País Basc, Aragó o Navarra i poder aplicar les nostres normes de dret civil", ha indicat.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha basat l'abstenció del seu grup en l'oposició del seu partit a les normes que puguen generar "situacions d'asimetria" i en la seua consideració que "cal respectar la legitimitat del Tribunal Constitucional i no immiscir-se en el seu treball".
 
next