Que no t’ho conten des de fora. Agermana’t a La Veu. Vídeo

Els membres de l’equip de redacció, columnistes i opinadors de La Veu del País Valencià expliquen en aquest vídeo les raons per les quals cal que els valencians i valencianes s’agermanen a aquest digital
31 març 2016 01:00h
La Veu / País Valencià

“La Veu del País Valencià informa des del lloc on tu estàs”. “Per vertebrar el país, per la llengua i la cultura”. “Per responsabilitat, cultura i país”. “Per fer de la pilota l’esport referent dels valencians”.  “Perquè La Veu és una aposta de reivindicació de molts col·lectius culturals, cívics i socials del País Valencià”. “Perquè ha arribat el moment de normalitzar moltes coses” al País Valencià. I perquè “necessitem llegir en la nostra llengua” i “apostar pels nostres projectes, pels projectes valencians”.

Aquestos són alguns dels arguments esgrimits pels opinadors, columnistes i redactors de La Veu i que es mostren en un vídeo produït per aquest digital per tal d’animar els lectors a agermanar-se a La Veu del País Valencià.
 

“La Veu ens ho conta des d’on tu estàs”

Així, per exemple, el columnista de La Veu i reponsable de Política Lingüística d’ACPV Ferran Suay considera que “si una cosa necessitem és un mitjà que conte la vida i la realitat des de la perspectiva dels valencians” ja que l’autocentrament és “una característica fonamental per a un poble”. Segons apunta Suay,  “has de mirar el món des d’on tu estàs i els altres mitjans ens ho conten des d’un altre lloc” mentre que “La Veu ens ho conta des del nostre lloc: en la vida, en la història i en la geografia, crec que eixe és el motiu fonamental per a agermanar-se a La Veu”. A més, subratlla que “la llengua millora minut a minut conforme u decideix deixar de practicar la invisibilitat i la subordinació lingüística i aposta per expressar-se en valencià”.
 

Cal agermanar-se “per vertebrar el país”

Per la seua banda, el director de La Veu, Xavier Pérez, creu que “per un euro al mes, 10.000 valencians sí que es poden agermanar” a aquest digital, i cal que ho facen “per la feina que fem per vertebrar el país, per la llengua i la cultura”.
 

Sixto Ferrero, redactor de Cultura i Música d’aquest digital íntegrament en valencià lamenta que “malauradament no tinguem cap mitjà en valencià que parle íntegrament de Cultura i que vertebre el País” i anima els lectors a agermanar-se a La Veu per “responsabilitat, cultura i país”.

Per fer de la pilota “l’esport referent” dels valencians

En l’apartat de la informació esportiva, el coordinador de PilotaVeu, Ricard Sentandreu, aposta per “aconseguir fer de la pilota l’esport referent dels valencians” i un element de la cultura valenciana ja que “ha estat un poc arraconada per la societat en els últims 20 anys”. “Tots aquells que estimen la cultura i la llengua dels valencians han de col·laborar en La Veu, perquè al cap i a la fi és un mitjà de comunicació nostre”, assegura Sentandreu.

Una aposta ferma per “posar el valencià en el mapa informatiu”

El coordinador del Departament de Llengua i Correcció de La Veu, Eduard Ferrando, per la seua banda, advoca per fer una “aposta ferma per l’ús de la llengua i per tornar a posar en el mapa el valencià a nivell informatiu. “Els diria als lectors de La Veu que pensen una miqueta en si no tinguérem eixe mitjà de comunicació consolidat en valencià què és el que passaria? Si la llengua està en el retrocés que tenim, què arribaria a passar si no tinguérem un ús habitual i comú de la nostra llengua als mitjans de comunicació?”, es pregunta Ferrando per tal d’animar els lectors a agermanar-se.
 

La Veu de molts col·lectius del PV

Isabel Donet, columnista de La Veu, assegura sentir-se “molt a gust” per poder escriure en la nostra llengua “i expressar tot allò que com a periodista em plantege i poder-ho compartir amb els lectors”. Aquesta periodista i escriptora apunta que La Veu “és una aposta de reivindicació de molts col·lectius culturals, cívics, socials ací al País Valencià” i defensa que “ha arribat el moment de fer realitat i normalitzar moltes coses”.

“Cal que les veus d’esquerres es vegen reflectides en un mitjà de comunicació”

La membre d’Iniciativa Animalista i opinadora de La Veu del País Valencià, Encarna Canet, subratlla que “el tema animalista es necessita també que siga visible en un mitjà” com aquest ja que “el tema de la defensa dels drets dels animals és important”. “És necessari defensar la nostra llengua, la nostra cultura i també és necessari que les veus d’esquerres es vegen reflectides en un mitjà de comunicació”, emfatitza Canet
 

Per 1€ al mes es poden fer moltíssimes coses”

Finalment, la periodista Elena Cívico creu que La Veu del País Valencià és un mitjà “necessari en molts sentits” com ara perquè els valencians necessitem mitjans de comunicació que conten allò que ens interessa a nosaltres. “Necessitem llocs web i diaris, revistes… Siga el que siga necessitem llegir en la nostra llengua i continuar donant-li suport”, destaca Cívico, qui anima els lectors a “apostar pels nostres projectes, pels projectes propis, pels projectes valencians”, al temps que recalca que “pel preu d’un cafè  –que és el que costa agermanar-se a La Veu- es poden fer moltíssimes coses…”
 
 
next