Diari La Veu del País Valencià
Isaura Navarro renuncia a concórrer a les oposicions de lletrada en les Corts

RedactaVeu / EP / València.

La diputada de Compromís en les Corts Valencianes Isaura Navarro ha renunciat aquest divendres a presentar-se a la convocatòria de dues places de lletrat en la cambra autonòmica davant “la revolada i la confusió mediàtica ocasionada”.

Així ho ha indicat Navarro en un escrit fet públic aquest divendres en el qual ha defensat que ella és “una diputada rasa” que no forma part del govern per la qual cosa “és aliena a actuacions susceptibles d’incórrer en incompatibilitats. “Un diputat pot compatibilitzar la labor de representació ciutadana amb el treball en qualsevol empresa, regidoria o alcaldia”, ha insistit.

D’aquesta manera, ha recalcat que després de la polèmica generada sobre la possibilitat que participara en unes oposicions “en igualtat de condicions, en competició pública amb la resta d’aspirants, complint els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que marca la Constitució Espanyola en l’accés a la funció pública”, ha decidit no presentar-se a les oposicions i renuncia així “al meu dret a replantejar la meua vida professional”. “Coses de la política”, ha lamentat.

Així mateix, en l’escrit ha apuntat que actualment es viu en un món “de desprestigi de la política, de desconfiança cap a les actuacions dels polítics, sense govern estatal, envoltats d’abundants casos de corrupció que han evidenciat que l’Estat no tenia respostes eficaces per al control de les decisions i la despesa pública”.

“Jo hui em dedique a la política, sí, a aqueix món tan desacreditat i sóc diputada i el meu treball consta en la web institucional de les Corts Valencianes, però no pretenc ser-ho per sempre”, ha assenyalat per a puntualitzar que ella és advocada, especialitzada en dret administratiu, amb ampli coneixement del dret parlamentari i entre els treballs que desperten el seu interès professional es troba el que es desenvolupa en les Corts, que precisament exigeix aqueix tipus de coneixements.

“Per açò vaig decidir preparar unes duríssimes oposicions fent un gran esforç personal per a estudiar i enfrontar-me als quatre exàmens que preveu la convocatòria pública de 269 temes perquè és l’esforç el que m’ha acompanyat al llarg de la meua vida i m’ha donat el que tinc”, ha manifestat.

Endolls del PP “a mansalva”

Navarro també al·ludeix al PP –que va anunciar que sol·licitaria un informe als serveis jurídics del parlament valencià per si existia “incompatibilitat”– i ha criticat que aqueixa formació no ha votat a favor de les incompatibilitats que regula la llei però “sí que li agraden els endolls i els ha practicat a mansalva, vulnerant les lleis com solament ells saben”.

“En les antípodes dels endolls o agraïments partidistes estan les oposicions públiques, que sempre han de ser transparents i exigents, em presente jo o qualsevol altra persona”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa