Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Paterna demana un carrer per a Guillem Agulló
Compromís per Paterna considera que l’assassinat del jove Guillem Agulló “no pot passar a l’oblit”. Ara s’han complit 20 anys d’aquest crim feixista, els culpables del qual continuen impunes. Des de Compromís “volem mantindre viva la memòria d’aquest jove assasinat el 1993 per un grup neonazi, raó per la qual demanem que el consistori, seguint el protocol vigent en la rotulació de carrers, incloga en la borsa de noms el de Guillem Agulló”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afegeix que aquesta proposta també inclou que l’Ajuntament de Paterna “s’adherisca a la Plataforma d’Acció Popular contra la Impunitat, tal i com han fet alguns ajuntaments, donant suport a víctimes de la violència ultra, intolerant i neofeixista”.

Segons Ripoll, “esperem comptar amb el recolzament de tots els grups municipals, perquè és necessari que entre tots els partits democràtics amb esperit tolerant s’impedisca la institucionalització de posicionaments ultres, d’exclusió i enfrontament, frenant l’avanç de postures extremes de rebuig per raons polítiques, ideològiques, ètniques, religioses o d’orientació sexual”.

En la mateixa línia de lluita contra la intolerància, Compromís per Paterna també presenta al ple una moció relativa a l’hospitalitat amb els immigrants. Aquestes darreres setmanes s’ha produït certa alarma entre la població en situació irregular, així com entre les persones i entitats socials que hi mantenen qualsevol vincle, després de conéixer l’Avantprojecte de Reforma del Codi Penal on, tal i com arrepleguen els mitjans, “ajudar un immigrant podria ser penat amb la presó”, expliquen des de Compromís.

Per eixe motiu, continuen, “exigim que l’Ajuntament de Paterna inste el Govern de l’Estat que en aquest Avantprojecte no es castigue l’hospitalitat i l’ajuda humanitària i solidària, sinó que es penalitzen les conductes relacionades amb el tràfic de persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa