Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Camps ha de dimitir després de la confessió d’Ortiz’
RedactaVeu / València

El portaveu del grup parlamentari Podemos-Podem, Antonio Montiel, ha reiterat hui que l’expresident de la Generalitat i del PPCV, Francisco Camps, hauria d’abandonar el seu lloc en el Consell Jurídic Consultiu (CJC) després que l’empresari Enrique Ortiz haja confessat haver finançat il·legalment el Partit Popular de la Comunitat Valenciana per a l’organització de la campanya de les eleccions generals de 2008.

Montiel considera que la confessió d’Ortiz evidencia que, contràriament al que va argumentar Camps, no es tractava de “tres trages” i ha lamentat que el PPCV s’haja comportat com una organització mafiosa afectada per una corrupció sistèmica.

Montiel ha indicat que “és impossible imaginar que aquest sistema haja funcionat sense una adreça; el PP no pot ja mantenir que eren casos aïllats de pomes podrides”.

El dirigent de Podem ha remarcat que aquesta confessió evidencia que el PPCV va acudir a les eleccions “dopat” i que els resultats són ”il·legítims”, ja que l’empresari ha admès l’acusació de pagar actes electorals a Orange Market, empresa que organitzava els actes de campanya del PP i que cobrava a través de factures falses per serveis no prestats.

Així mateix, ha recordat que, en aquesta peça de la trama Gürtel investigada per l’Audiència Nacional, hi ha cinc membres de la cúpula del PP de Francisco Camps: l’exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla; l’exsecretari general de la formació en la Comunitat, Ricardo Costa; l’exvicesecretari regional, David Serra, i les exgerents del PPCV, Yolanda García i Cristina Ibáñez.

Comparteix

Icona de pantalla completa