Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València fomenta l’ús del valencià en els ajuntaments
RedactaVeu / València

Aquest programa inclou material de campanyes de foment del valencià, assistència tècnica per a traducció i correcció de textos, assessorament en llenguatge administratiu i jurídic i formació en valencià.

L’assistència oferida als ajuntaments varia en funció de si tenen Oficina de Promoció del Valencià en el municipi o no. Per als ajuntaments que ja disposen de personal qualificat, les ajudes es concreten en formació específica per al personal de l’Oficina i en el disseny de noves campanyes de foment del valencià.

Enguany, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València té previst oferir, amb la col·laboració de les Oficines de Promoció Lingüística, dotze programes per al foment de l’ús del valencià, com els tallers de doblatge de pel·lícules i els de versos per a comissions falleres. També s’oferirà un CD de nadales amb una proposta de cançons per a treballar a l’escola i les cartes de reis en valencià.

Els cartells sobre festes són un altre exemple del material del qual disposaran: cartells dels Moros i Cristians, la pirotècnia, la indumentària del segle XVIII i els vídeos del lèxic de les Falles i de Moros i Cristians. A més, hi haurà cartells de fruites i verdura i cartells de rebaixes i etiquetes de preus.

Com a recursos web, aquest servei oferirà un joc d’autoaprenentatge de llengua, la pàgina de les oficines de promoció del valencià i una aplicació per a dispositius mòbils de poesia en valencià. Per últim, hi haurà una exposició itinerant amb el nom “Connectats pel valencià”, amb treballs dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa