Diari La Veu del País Valencià
Part de la població d’Alzira continuarà sense poder utilitzar l’aigua una vegada instal·lats els filtres
RedactaVeu / Alzira

L’Ajuntament d’Alzira no està donant tota la informació a la ciutadania pel que fa a la solució al problema de l’aparició de pesticides en l’aigua. “Aquesta solució no serà per a tots els veïns i veïnes d’Alzira”, segons han denunciat mitjançant un comunicat conjunt els grups municipals del PSPV, Compromís per Alzira i EUPV.

L’equip de govern insisteix, sempre que pot, que una vegada s’instal·len els filtres de carboni actiu el problema dels pesticides s’acaba. Segons aquestos grups, “aquesta afirmació no és certa”.

La raó, expliquen, “és que l’aigua dels pous de Sagrada Família i Sant Bernat no passa per eixos filtres i, per tant, el problema per als usuaris que s’abasteixen d’eixos pous persistirà”. Cal mencionar que aquests dos pous són privats, i no estan cedits a Aguas de Valencia, “però això no comporta que l’administració pública no faça res. És obligació de l’Ajuntament i també de la Generalitat garantir l’aigua potable i de qualitat a tota la població”, expliquen en el comunicat.

Per això, Isabel Aguilar, portaveu del PSPV Alzira, Paco Gimeno, regidor de Compromís per Alzira i Iván Martínez, portaveu d’EUPV Alzira, demanen a l’equip de govern que, per una part, s’informe d’aquesta situació als veïns i veïnes afectats i, per altra, la màxima implicació de l’Ajuntament perquè els pous de la Sagrada Família i de Sant Bernat solucionen, al més aviat possible, el problema per a poder abastir també d’aigua sense pesticides els seus usuaris.

Aguilar, Gimeno i Martínez afegeixen que també es reuniran amb els responsables dels dos pous per a veure com hi està la situació i quines solucions cal donar a cada cas.

Comparteix

Icona de pantalla completa