Diari La Veu del País Valencià
Hui no poden quedar-se sense escoltar el ‘Romanç de Sant Vicent Ferrer’

RedactaVeu / València

Escriu hui Josep Miquel Bausset a La Veu, que el dominic Vicent Ferrer és el “patró del País Valencià, la festa de Sant Vicent Ferrer se celebra cada dilluns de la segona setmana de Pasqua a nombrosos pobles valencians, alguns d’ells beneïts pel pas d’aquest insigne sant dominic pels seus carrers i per les seues places, com és el cas de Morella, Teulada, Catí, Agullent, Xilxes, Llíria i no cal dir, València, la ciutat on va nàixer aquest gran dominic…”. Poden seguir llegint aquest interessant article punxant sobre l’enllaç.

>

Des d’un altre prisma, no tan erudit però tal vegada més sociològic, el Botifarra, el cantador del poble, recuperà el Romanç de Sant Vicent Ferrer, com diu el xativí en el vídeo publicat per Diània.TV, li l’ensenyà el Tio Vicent el Moreno de Torrella (la Costera).

Com és habitual el poble escarriat s’aclama a qualsevol cosa en moments de dificultat, siga creient o no, com així ho explica el cec. Abillat com cal i representat com els cànons de l’etnologia marquen, Pep Gimeno Botifarra, un cec improvisat, ens canta la vida d’un tal Vicent, “un gran predicador”.

Comparteix

Icona de pantalla completa