Diari La Veu del País Valencià
La Setmana de la Lluita Camperola propaga la llavor amb actes a Gandia i Otos

RedactaVeu / País Valencià.

La setmana passada, La Veu ja va contar els actes que el Col·lectiu l’Esquella d’Agres havia programat per a col·laborar en la Setmana de la Lluita Camperola com a resposta a la crida realitzada per la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià. Però hi ha més actes previstos a Gandia organitzats per aquest mateix col·lectiu i altres de la zona. A més, a la comarca veïna, la Vall d’Albaida, l’Assemblea Veïnal Contra la Planta de Residus Animals a la Vall d’Albaida ha preparat a Otos la projecció d’un documental sobre els perills de la indústria càrnica.

A Gandia, per primera vegada, s’han programat tot un seguit d’activitats des de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, en col·laboració amb el Col·lectiu Esquella, la Unió de Llauradors i Ramaders, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), l’Escola de la Terra i l’Aula d’Agricultura Gandia.

El dimarts 5 d’abril, a les 19.30h, a la Casa de la Marquesa, AVA organitza una xarrada informativa sobre les ajudes a joves agricultors i la Política Agrària Comuna.

També a la Casa de la Marquesa, el dijous dia 7, a les 18h, tindrà lloc la xarrada debat “TTIP i agricultura: el camp tancat per defunció”, amb Sandra Soutto (No al TTIP Castelló-ATTAC Castelló) i Joanma Mesado (secretari tècnic de la Unió de Llauradors).

Dissabte 9 d’abril, a les 12h, també hi ha previst, al jardí de la Marquesa, un tast i venda de productes locals de proximitat a càrrec de La Sembra i Escola de la Terra.

L’11 i 12 d’abril, als Horts Socials del Pont de Ferro, de 16 a 20 h, La Sembra impartirà un curs d’Agricultura Ecològica als Horts Socials. Cal inscripció prèvia al 962 95 99 50 i el preu és de 8€.

L’últim acte a la capital de la Safor serà el 13 d’abril, a les 19.30h, a la Casa de la Marquesa, on es projectarà el documental “La Revolució del cabàs”. L’acte comptarà amb la presència dels seus autors: Alejandra Mengual i Gonzalo Blanco.

Otos

Al municipi d’Otos, els actes per la Setmana de la Lluita Camperola es concentraran en el divendres 8 d’abril, a les 20h, al saló de plens. Primerament, es realitzarà la projecció de “Ámame encarnecidamente”, un documental que parla dels perills de la indústria càrnica i les seues conseqüències. Seguidament, hi haurà un debat “No la volem… però la necessitem? La planta de residus animals. Les conseqüències d’un model de vida industrialitzat” amb la participació de Jesús Fraire, portaveu de la plataforma Carles Pinazo – Pels drets de tots els animals.

L’origen

La Setmana de la Lluita Camperola s’organitza entorn al 17 d’abril, que és el Dia Internacional de la Lluita Camperola, quan es commemora la data de l’assassinat de 19 camperols sense terra que reclamaven el seu accés a la terra i a la justícia l’any 1996 a Eldorado dos Carajás, a Brasil.

Comparteix

Icona de pantalla completa