Diari La Veu del País Valencià
Guia de la Trobada d’Escoles en valencià de Montaverner

RedactaVeu / Montaverner.

La Veu oferirà enguany una completa i detallada informació de tot el que esdevindrà en les diferents trobades d’escoles en valencià, així com informació sobre els municipis en els quals tindran lloc. Enguany, el lema és ‘Un país d’escoles’ i, per a començar, la primera de les trobades d’Escola Valenciana serà a Montaverner (Vall d’Albaida) el proper dissabte 9 d’abril.

Precisament, aquest dijous 7 d’abril, a les 13h, al CEIP Doctor Esplugues de Montaverner, tindrà lloc la presentació de les Trobades 2016. Aquest acte comptarà amb la presència del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; l’acadèmica de l’AVL i primera presidenta de l’entitat cívica, Carme Miquel; el president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Josep Andrés Timor; la presidenta de la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià, Encarna Serrano; la professora de la Universitat de València, M. Carme Agulló; la narradora professional, Almudena Francés; un representant de Federació Pilota Valenciana, i el director del CEIP Doctor Esplugues de Montaverner.

La coordinadora que en aquest cas organitza és la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià (COVALBA) amb la col·laboració especial del CEIP Doctor Esplugues i de l’Ajuntament de Montaverner, governat pel Partit Popular.

La mascota d’enguany, Som-Rius, ha sorgit del concurs en què van participar els xiquets i les xiquetes de l’escola Doctor Esplugues i serà la imatge en la XXIX Trobada d’Escoles en Valencià.

A més, cal destacar que COVALBA ha organitzat un concurs en què, fotografiant la Trobada, es podrà aconseguir un lot de llibres de l’editorial Bromera. Per a poder participar, des de la coordinadora expliquen que “la foto premiada ha de tindre una acceptable qualitat tècnica, una bona composició i reflectir l’esperit de les trobades”. Les fotos es podran enviar fins el 20 d’abril de 2016 a [email protected] i el lliurament del premi serà el dia 23 d’abril durant el premi Sambori.

Cal recordar també el lipdub que va realitzar el CEIP Doctor Esplugues per tal de convidar la ciutadania a la Trobada.

>

Programació per al 9 d’abril

12h: Contacontes Rosana Espinós, La Maria no té por (Edicions Andana) a la Biblioteca Municipal.

16h: Cercavila des de l’auditori Lluís Peiró amb la participació de Grup de Danses

Montaverner, Banda Artístico-Cultural de Montaverner, Agrupació Musical de Montaverner, les colles de dolçaines i tabals “Colla La Morralla” (l’Olleria), “Colla Gemecs-Sacaire i Tarotaires del País Valencià”, “Colla El Regall” (Ontinyent), Batucada CEIP Lluís Vives d’Ontinyent i el Grup de Xanques IES l’Estació (Ontinyent).

16.30h: Arribada de la cercavila al C. Nou.

17h: Cançó de la Trobada a l’escenari del C. Nou. A continuació, inici dels tallers.

18h: Presentació del llibre de literatura infantil La llibertat en flames de Josep Penadés a la plaça d’Espanya.

19h: Actuació del Grup Trobada.

19:30h: Actuació d’Almudena Francés i finalització dels tallers.

A més, hi haurà dues exposicions: una de la Comissió de Moros i Cristians, que estarà a la llar dels jubilats, i l’altra, titulada “Ser, fer, pensar i conviure”, que es podrà torbar al CEIP Dr. Esplugues.

COVALBA

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, que és l’organitzadora d’aquest esdeveniment anual, és una associació creada l’any 1988, any en què organitzem la primera trobada d’escoles en valencià.

La Coordinadora forma part d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua i participa en l’organització de totes les activitats d’aquesta federació.

Montaverner

Aquest municipi de la Vall d’Albaida, amb 7.40 km2 d’extensió i rodejat per Alfarrasí, Bèlgida, Benissuera, Otos i el Palomar, compta amb 1.691 habitants.

Un dels esdeveniments destacables d’aquest municipi és l’organització de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, Mon Doc, on habitualment s’aplega tota una programació dedicada a aquest món i es lliuren els premis a millor llargmetratge i curtmetratge documental, així com un premi del públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa