Diari La Veu del País Valencià
Per unes Falles amb materials no contaminants
L. Part / València

‘Per unes Falles amb materials no contaminants’. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat un usuari –Juan Corts– en una petició dirigida a l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb Joan Calabuig i la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, perquè des de les institucions “es garantisquen unes Falles sostenibles i respectuoses amb el Medi Ambient”.

En la mateixa sol·licitud, es convida que els ciutadans i ciutadanes, “tant si eres valencià com visitant, o algú interessat que es respecte la naturalesa i la seua sostenibilitat”, donen el seu suport a aquesta iniciativa “per a aconseguir unes Falles 100% ecològiques”. La proposta, creada fa dos setmanes, ja ha aconseguit més de 11.100 firmes de suport.

“Hem de donar exemple i demostrar sensibilitat ambiental utilitzant materials no contaminants i que provinguen de reciclats per a construir les falles de València” ja que, segons s’argumenta en la petició, aquest tipus de mesures “ajudaran a col·locar aquesta festa a l’avantguarda de les festes populars”, suposaran “nous desafiaments per als mestres fallers” i “millorarà el valor percebut d’aquestes festes pels valencians i els nostres visitants”.

En la mateixa proposta es recorda que un milió i mig de visitants van acudir enguany a les Falles a València, “una de les festes més importants en el panorama nacional, amb una riquesa i peculiaritat inigualables” que, per a la ciutat, suposen uns ingressos d’uns 500 milions d’euros. Tanmateix, en la petició se subratlla que “hi ha un preu que tots hem de deixar de pagar en Falles, i és el preu mediambiental”.

El creador d’aquesta petició considera “imprescindible” el fet d’anar un pas més enllà “i garantir que la producció i posterior cremà de les Falles no supose posar en joc el Medi Ambient”.

Comparteix

Icona de pantalla completa