Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, l’única autonomia que va augmentar el seu deute al febrer
EFE / Madrid / València

En eixe mes, el conjunt de les autonomies van aconseguir minorar el seu deute en 5.724,27 milions d’euros, dels quals més de 1.400 van correspondre a Catalunya. Només el País Valencià el va incrementar amb 122,6 milions d’euros enfront de la resta d’autonomies que al febrer van aconseguir, amb més o menys èxit, reduir els deutes pendents de pagament.

Després de Catalunya i a distància se situa Madrid, en la seua capacitat de reduir deute, ja que ha aconseguit rebaixar-lo en més de 963,8 milions, i Andalusia, amb una reducció de 839,3 milions d’euros.

Pel que fa als drets pendents de cobrament de les comunitats autònomes, han disminuït -en conjunt- 490,97 milions en el mes de febrer.

Les dades facilitades per Hisenda també posen de manifest que, en el citat mes, onze autonomies van reduir el deute pendent de cobrament, especialment Euskadi (amb 470,4 milions menys), Castella i Lleó (180,9) i Andalusia (104,4).

El següent quadre arreplega, per comunitats autònomes i en milions d’euros, les obligacions pendents de cobrament i de pagament en el mes de febrer de 2013, segons dades del Ministeri d’Hisenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa