La UV ret homenatge a les dones que foren pioneres en la gestió institucional

La Universitat de València ret aquest dimecres, 6 d’abril, un homenatge a les dones que iniciaren el camí en el govern dels centres de la institució. Organitzada per la Unitat d’Igualtat
5 abril 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La Unitat d’Igualtat realitza anualment actes destinats a la recuperació de la memòria històrica de les dones que, amb el seu treball i esforç, van contribuir a fer créixer la nostra institució universitària fins a convertir-se en el que és hui, la Universitat de València.

En l'acte d'enguany s'homenatgen 56 dones, totes aquelles que van ser pioneres als òrgans de govern dels seus centres, les primeres dones deganes, vicedeganes, secretàries i sotssecretàries de cadascuna de les facultats i escoles de la UV. En reconeixement al seu treball i al seu compromís en la Universitat, aquestes dones pioneres rebran un diploma al Paranimf de la UV.

En la conferència d'Isabel Morant, ‘Dones i espai públic. A contra corrent?’, es farà esment al treball d’investigació finançat per la Unitat d’Igualtat, que sota la seua direcció, va fer aflorar els primers noms de dones que van conquistar la universitat com a espai professional. L'objectiu d'aquesta investigació ha sigut estudiar el procés històric a través del qual les dones comencen a formar part del claustre universitari, com a investigadores i docents, en un primer moment, i com a càrrecs acadèmics més endavant.

A l'inici de l'acte, el vicerector Antonio Ariño farà el lliurament del II Premi Olga Quiñones -convocat per la Unitat d’Igualtat en 2015- a les dues estudiants premiades pels seus Treballs Fi de Grau i Fi de Màster, en matèria d'estudis de dones i gènere.
 

Per a finalitzar, el Cor de dones A cau d’orella, realitzarà una actuació musical que entre altres temes, interpretarà el ‘Gaudeamus Igitur’.

L'acte es retransmetrà en directe en aquest enllaç.
next