Diari La Veu del País Valencià
Paco Roca participa en un projecte d’històries de superació de la Fundació Horta Sud

Redactaveu / València.

Aquest matí, en la seu del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), l’autor de còmic i il·lustrador valencià, Paco Roca; el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez; el coordinador de la mateixa, Julio Horta i el sotsdirector de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, Nacho Lavernia, han oferit una roda de premsa en la qual han presentat la campanya “Somos Súper, Històries de Superació”.

Aquesta campanya es va iniciar fa dos anys amb la posada en marxa de la web somossuper.org, que comptava amb un mapa que geolocalitzava les entitats i els projectes que es desenvolupaven, una base de dades d’associacions, un contenidor de vídeos i dos espots publicitaris per a promocionar la iniciativa.

En aquesta nova fase “que hem anomenat Somos Súper, Històries de Superació, volem aprofundir en aquest treball col·lectiu d’eixos herois anònims que dia rere dia dediquen el seu temps de forma solidària, per a transformar la nostra realitat i millorar la qualitat de vida de les persones i els nostres territoris, per a construir un món millor per a tots els éssers humans. Organitzacions i entitats, sense ànim de lucre, formades per persones organitzades, que transformen la realitat des d’àmbits diversos: drets de les dones, diversitat funcional, cooperació internacional, infància, medi ambient, salut, educació, etc.”, ha assenyalat Julio Horta.

Presentació “Somos Súper. Històries de Superació”. Foto: Fundació Horta Sud.

Paco Roca, guardonat recentment amb el Premi Nacional de Còmic 2015, ha assenyalat durant la roda de premsa “que ha sigut fàcil involucrar-se en aquesta iniciativa ja que compartisc totalment la forma de pensar de la Fundació. La majoria dels avanços socials els fan les associacions, els grups de gent són els que canvien i milloren la societat. Utilitzarem les eines que té el dibuix per a canviar consciències. El còmic social encara té eixa força. Agafarem les històries de tota aquesta gent que s’ha associat, per a comprendre-les i explicar-les d’una forma efectiva”.

Nacho Lavernia ha agraït l’oportunitat de participar en aquest projecte. “A més de comptar amb Paco Roca, per a l’escola és molt important treballar amb la Fundació Horta Sud, ja que el tipus d’associacions que representa són interessants per a nosaltres, com a socis col·laboradors”.

Presentació “Somos Súper. Històries de Superació”. Foto: Fundació Horta Sud.

El primer acte de “Somos Súper”, començarà demà amb el taller de còmic social, “Històries de Superació”, a càrrec de Paco Roca. El taller, que es realitzarà en l’EASD, fins al pròxim 20 d’abril, també tindrà com a professor Antonio Javier García. Tots dos guiaran els alumnes amb una introducció en el món del còmic i el procés creatiu per a construir una història.

A més, es llançaran una sèrie de vídeos que s’han anat gravant en diferents associacions, amb algunes de les històries inspiradores del projecte impulsat per la Fundació Horta Sud. El projecte es completarà amb una oferta de tallers en els municipis de l’Horta Sud en els quals les associacions podran gravar les seues pròpies “Històries de Superació”.

La campanya recorrerà els municipis de la comarca, i al final d’any es completarà amb una avaluació de l’impacte del moviment associatiu en els municipis.

Comparteix

Icona de pantalla completa