Diari La Veu del País Valencià
‘El govern valencià assegurarà la sanitat gratuïta encara que Rajoy intente acabar amb ella’
RedactaVeu / València

El portaveu de Sanitat del grup socialista en les Corts, Ignacio Subías ha qualificat com a “inhumana i intolerable” la decisió del govern de Rajoy de recórrer l’eliminació del copagament farmacèutic i de dependents i discapacitats que ha garantit el nou govern de progrés de Ximo Puig.

Subías ha assegurat que des del nou Consell “se seguirà garantint la Sanitat Universal i gratuïta i els drets bàsics de tots els valencians encara que el PP i Rajoy intenten acabar amb ells”. De fet, Ignacio Subías ha recordat com des de l’1 de gener més d’un milió de valencians han recuperat el dret de no haver de pagar pels medicaments, tal com els va obligar durant anys els governs del PP.

El parlamentari socialista ha incidit que “per moltes traves que pose el govern central a garantir el dret de la sanitat pública, gratuïta i universal els socialistes sempre ens tindran enfront i defensant els drets bàsics i les persones més necessitades”.

En aquest sentit, des del PSPV han reiterat que “per molts recursos que Rajoy interpose contra les mesures socials del govern de Ximo Puig, els socialistes no permetrem que es perden els drets recuperats des de l’arribada del nou Consell”. A més, han lamentat que “malgrat estar en funcions, Rajoy segueix ntentant castigar els ciutadans amb les seues ja reiterades polítiques de retallades de drets, d’imposició de copagaments i de privatització de serveis”.

“El nostre compromís amb els valencians i valencianes va ser recuperar la sanitat i acabar amb els copagaments i açò és el que ha fet i el que seguirà fent el govern de Puig”, ha incidit Ignacio Subías.

El diputat també ha posat en valor de nou “les prioritats socials del Consell progressista, que en gairebé uns pocs mesos ha retornat la sanitat universal a la Comunitat i ha acabat amb el copagament dels pensionistes amb rendes inferiors als 18.000 euros i a discapacitats i dependents”.

“Situació límit”

“Amb aquesta decisió del govern central torna a posar-se en una situació límit a totes aquelles persones que durant anys han hagut de triar entre comprar medecines o menjar per la falta de recursos amb el consegüent perill per a la salut que açò ha comportat”, ha manifestat el portaveu socialista, qui ha anunciat que “no permetrem que una vegada més un 30% dels pensionistes i més d’un 40% dels discapacitats i dependents torne a abandonar els seus tractaments o a prendre’ls de forma incorrecta per l’obstinació del PP a atacar els seus drets, a imposar-los un injust copagament i a obligar-los a pagar pel dret bàsic de la Sanitat”, ha sentenciat Subías.

Comparteix

Icona de pantalla completa