Diari La Veu del País Valencià
Puig confia que el debat siga el ‘primer pas’ per a garantir les inversions que mereix el PV
RedactaVeu / Madrid

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seua confiança que el debat que ha tingut lloc en el Congrés dels Diputats per a la reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia siga el “primer pas” que garantisca les inversions de l’Estat al País Valencià.

“Hui hem volgut evidenciar una realitat: que la Comunitat Valenciana en aquests moments pateix una discriminació en inversió i en finançament i, per tant, per a nosaltres aquest debat ha sigut un altaveu important per a situar a Madrid el problema valencià”, ha afirmat Puig.

Un primer pas per situar el problema valencià a Madrid

Ximo Puig ha reconegut que aquest debat “no és el pas definitiu”. No obstant açò, ha afirmat, “n’és un primer pas per a intentar situar el problema valencià a Madrid i que finalment els valencians tinguem les inversions que ens mereixem”, ha desitjat.

El cap del Consell ha recordat que les inversions al territori valencià “mai han estat en la mitjana” i ha assegurat que, en els últims cinc anys, l’Estat ha deixat d’invertir 2.000 milions d’euros en la nostra autonomia, un problema que, segons el president, “no ha de tornar a ocórrer”.

En la seua intervenció, el president ha criticat “l’absència al complet del govern en funcions”. Sobre açò ha lamentat que “a cap representant del Govern d’Espanya li importe gens ni mica el que passa a la Comunitat Valenciana -per País Valencià- en un debat com el de hui”. Finalment, ha criticat la tardança a arribar al Congrés d’aquest debat. Puig ha atribuït a un “boicot del PP” el fet que el debat de reforma de l’Estatut haja tardat cinc anys a produir-se.

Comparteix

Icona de pantalla completa