Diari La Veu del País Valencià
Abbado i Biondi, un cara a cara inèdit a les Arts
RedactaVeu / València

Feia setmanes que els principals coliseus i teatres d’òpera europeus, amb els quals cal comparar el nostre estimat Palau de les Arts, estaven anunciant i desgranant la següent temporada, la 2016-2017. Un fet que cada vegada s’anticipa més, probablement per la idea de llançar campanyes d’abonament per engalipar nous públics o assegurar els comptes de bestreta. Ahir, l’intendent-director artístic de les Arts, Davide Livermore anuncià que el mediàtic Ramon Gener presentarà en una conferencia-espectacle oberta al públic la Temporada 2016-2017 l’11 de maig.

Tanmateix, la conferència de premsa era per anunciar un cara a cara inèdit, alhora que podem qualificar d’autèntic luxe si atenem als bons resultats artístics que sengles titulars estan aconseguint en aquesta inacabada Temporada 2015-2016. Així, Roberto Abbado i Fabio Biondi, directors musicals del Palau de les Arts, compartiran el podi en el Concert Abbado-Biondi que acollirà demà l’Auditori de les Arts amb obres de Mozart, Beethoven i Vitali.

Davide Livermore ha emfatitzat justament en això, en el fet que es tracta d’una proposta inèdita per a tots dos mestres, a més d’una mostra del funcionament de la doble titularitat de l’Orquestra que ostenten Roberto Abbado i Fabio Biondi des del seu nomenament en 2015. En eixe sentit de la doble titularitat, afegí Livermore, “sé que va haver-hi dubtes quan vaig presentar una direcció musical compartida, però mancant dos títols –Idomeneo, de Mozart, en el cas de Fabio Biondi, i A Midsummer Night’s Dream, de Britten, per a Roberto Abbado- l’èxit dels dos mestres amb la formació titular de les Arts és una realitat innegable”.

Per la seua banda, l’Intendent “ha agraït també el seu compromís amb les Arts i les seues propostes, cossos estables i excel·lències”: el Cor de la Generalitat Valenciana, l’OCV i el Centre Plácido Domingo.

Roberto Abbado ha explicat el concert, que es divideix en tres parts. Comença amb Fabio Biondi en el podi amb la Simfonia número 41 en Do major, ‘Júpiter’ de Mozart. Després del descans, Roberto Abbado ofereix la Cinquena simfonia de Beethoven. Tanca la vetlada la Ciaccona per a violí, orgue i corda de Tomaso Antonio Vitali en l’orquestració d’Ottorino Respighi amb Fabio Biondi com a solista i Roberto Abbado com a director.

Ramon Gener. Foto: EP.

Nova Temporada

L’intendent de les Arts, Davide Livermore, ha anunciat que entre el 9 i el 10 de maig, el centre d’arts presentarà la programació de la Temporada 2016-2017.

El dia 11 de maig, el divulgador musical Ramon Gener, conegut pel gran públic pel programa de TV This is Opera, protagonitzarà una conferencia-espectacle oberta al públic per a desgranar els aspectes més rellevants de l’onzena temporada del centre d’arts valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa