La comunitat universitària de la UV farà 4 rutes per a reviure la Guerra Civil al PV

Aquestes visites formen part del programa d'activitats ‘València capital de la República 2016–1936’
6 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Universitat de València, a través del professor Jorge Ramos, del Departament d'Història Contemporània i Comissió (Des)Memòria, ha organitzat quatre rutes per alguns dels llocs més importants de la Guerra Civil al territori valencià. Aquestes s'emmarquen dins del programa d'activitats ‘València capital de la República 2016–1936’, coordinat pel professor Toni Morant, del Departament d'Història Contemporània, amb la col·laboració del Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Geografia i Història.

Durant els dissabtes del mes d'abril, 50 persones d'entre l'alumnat, el PAS i el PDI de la Facultat de Geografia i Història visitaran diferents punts del País Valencià significatius pel que fa la Guerra Civil. La primera ruta, en aquest cas per les Comarques Centrals, serà dissabte 9 d'abril i passarà per Alcoi, Ontinyent, la Pobla del Duc i Xàtiva. Al seu pas per la capital de la Vall d'Albaida, la cooperativa Sinergies Serveis Culturals participarà fent de guia local per a l'ocasió.

La segona visita farà la ruta per la línia XYZ i serà dissabte 16 d'abril. Les poblacions en què faran parada seran Castell de Castro, Vall d’Uixó i Nules.

La ruta Peset Sud tindrà lloc el 23 d'abril i les poblacions protagonistes seran Fondó de Monòver, “Posición Yuste", el camp de concentració franquista d’Albatera, el Mercat Central d’Alacant, Port d’Alacant, i el camp de concentració franquista dels Ametllers.

Per últim, aquest conjunt de rutes farà la Peset Nord, el dissabte 30 d’abril, on es visitaran el camp de concentració franquista de Porta Coeli (Serra), Turís, Nàquera, la Presó Model de València i el Cementeri de Paterna.

Refugi antiaeri a Ontinyent

A més, cal remarcar que aquest divendres, 8 d'abril, a les 19h, tindrà lloc la inauguració del refugi antiaeri del Regall d'Ontinyent. Després d'unes obres de rehabilitació, finalment aquest serà visitable per al públic.sinergies

La Veu del País Valencià
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next